Thursday, December 21, 2006

TeMpat Baru = Suasana Baru

Dah 4 hari aku keje kat Firm baru ni..
Firm yang agak ok la..

Jika nak dibandingkan degan HSK,
Mmg le sesangat bbeza..

Takder teknologi2 canggih..
Mesin potostat, sama mcm yang ada kt umah aku je.
Takde scanner untuk aku scan gamba masuk Blog.
Takder Sogo kat sebelah opis.
Takder staff letak kuih kt meja depan.
Takder AM bila aku pandang ke kanan.haha.

Tapi, aku kt sini, buat mcm2. bukan buta2 litigation je..
Buat conveyancing pun ader..corperate sikit2..
Jadi, dapat la knowledge baru..
Borang CKHT 1 & CKHT 2
Form 14A..
SnP ada mcm2 jenis..yang ada sekatan..MB consent..

yang sebelum2 ni, aku tak tau langsung

dan, antara yang menarik,
1) aku sorang je yang tau litigation kt sini.
2) Bilik aku besar
3) Komputer aku boleh detect thumb drive. tak mcm HSK.haha.bole aku update blog.

tapi, mcm AM ckp, ada Pro & cons..
1)Duit minyak pegi balik, RM 10. sebulan dah brapa.
2) Sabtu keje,cane nak tgk katun.
3) Parking sehari 40sen.haha.
4) Malam2, Bini ajak g supemarket.

apa2 pun, rezki ada di mana2.
tak kisah la byk ke sikit..
kalo sikit, mungkin sebab volume keje tak sama dgn orang gaji byk..
kalo byk..mungkin rezki anak...ameen..

4 comments:

AM said...

waah. aku sukalah ko apdet blog ko.

takde aku kat kanan ko. heh. aku ada bos aku sebelah bilik aku. aku risau dia dengar aku dok bergossip dgn kano thru tepon. heh.

takde staff tarok kuih kat depan yg paling tak best tu.

bini ajak gi supermarket, pro ke con? heheh.

eh kira ko star lah kat situ?! syabas bete!

KiMi said...

to am:kalo rasa suka tepuk tangan.clap2.
bini ajak g supemarket, ada pro ada cons.
pronya, dpt dating ngan bini.
consnya..kopak.
ngambik barang mcm laki partner.

Fadhilah said...

ello kimi, ingat saya lagi tak? yg asyik2 klau terserempak kat court, mesti both of us akan risau giler bout result ethics? terharunyer anda akan menjadi 'abah',tahniah!

KiMi said...

to Fadhilah: mana bole tak ingat. lagi2 tengtang ethic yang sungguh menarik itu..haha...Thankz..bukan jadi "abah"..jadi "papa"