Tuesday, August 21, 2007

hmmmm

Kadang2

Dalam kekalutan hidup..

ada saat2 yg menggembirakan hati..
sehingga membuatkan kita lupa seketika..
apa yang berserabut di fikiran..


***
Dalam sibuk2 menjaga rumahtangga, anak..
dengan wajah tak cukup tidor..
wife aku dengan wajah ceria dan berseri
serta gembira, berkata kpd aku...

"Reeya masuk Islam, Alhamdulillah."
"Tak sangka"...katanya..
"Tapi lupa tanya nama Islam dia la..."

Wife aku nampak sgt gembira sebab salah sorang
Cousin dia memeluk Islam..
aku pun tumpang gembira...

***
Aku bawak wife aku ke Kenduri Hawa...
Tahniah Hawa dan Dzaidin..
Dapat Jumpa Ramai kawan2 aku,
termasuk Kano, Suhel dan Arin..
Dah lama aku tak jumpa kawan2 ramai2 centu..

***
Petang...
kat rumah mak aku,
Kaie, Miraz, Mituid, Pejan, Mas dan Kalipah
dtg menziarah...

Mas dan Kalipah sgt exited
berjumpa dgn Miza dan Hanany..

dalam masa singkat,
kaie sempat melazer beberapa orang,
yg kemudiannya miraz cuba melazer kaie
lalu kaie buat2 nak ke Jamban...

dah lama aku tak bergelak ketawa dgn kenkawan centu..

***

Bukan tak pernah terlintas untuk kembali ke KL..
Bukan tak teringin nak kerja di Ipoh atau Penang..
tapi, mungkin belum masanya...

***
Esok ada exam SPA,
jgn keluar soalan perjanjian Cobbolt udah la..

14 comments:

sufanasrin said...

hanany lembut sgt..sekali pegang je lah! huhuhu..

hm, niat nk jaga mak & adik2 ipar krn Allah pasti Allah akan tolong..(insyaAllah)

perjanjian cobbolt tu ape? aku exam jugak.

membe2 yg dtg rumah hawa tu semuanya membe2 sekelas ms matrik.apsal aku xde memori psl diorg ms kt maincamp ah?! suhail pun xde jugak dlm memori..

kano said...

gud lak kim!!! all da best!!

kanot said...

Hang jd pengurut spa pulak la ni? Astaghfirullah...

Anonymous said...

kau apply apa spa tu?

kanot.. ingat dah bertobat pas kawin. rupanya idok. hehe..

pakdi said...

kau apply apa spa tu?

kanot.. ingat dah bertobat pas kawin. rupanya idok. hehe..

arar said...

jangan buat macam tu ngan kimi kanot...

dia sedang berusaha cari rezeki yang halal

doakan dia :)

matjapp said...

kimi.. jgn malu2.. penang aku ada..

kanot said...

bukan apa man, dari dia jd pengurut di spa, lebih baik amik upah ngurut aku...kompom rezeki halal haha.

oi pakdi, ko tu dah tahap wajib kawen...jgn duk "berpeleseran" sgt. dah la asyik kuar dgn rosyid, fidin and apon..astaghfirullah...

KiMi said...

Arin: kau arin, nasib baik ta jatuh anak aku aritu.

Kano: TQ

Kanot:Aku selalu nak cari laman web suruhanjaya perkhidmatan awam, aku taip SPA je. keluar la laman web spa lain, siap ada perkhidmatan "special". wakaka.

pakdi: aku apply jawatan pengerusi SPR.

Rahman: YO ustat!

Matjap..: tara malu punya.

Kanot lagi. urut hang buat apa not..bukan aku bole sentuh hingga ke kulit hang...tak sampai..bulu lebat..wawakakaka

AM said...

comelnya gamba family ko pada suhel tu!

kimi said...

aku pun ta tgk lagi gamba tu

sufanasrin said...

wei..tp x jatuh lg kan?haha! gabra giler siyot..anak org..huhuhu..

hm, gmbr family ko tu mmg sungguh sweet.sedondon je 3 branak..

pakdi said...

hik hik...

kanot kena tego ngan ustat, gi cuba tembak aku pulak... miss target..

hik hik...

kano said...

betui2.. gambo anak ko kat aku sudah kasik ramai orang tgk!! durra yg gumuks comey!!mhwahmwah!!