Tuesday, December 11, 2007

10/12/2006...

Sebenarnya...
semalam genap setahun majlis kenduri
perkahwinan aku dgn wife..(10/12/06)

rasa mcm baru jer berlaku...

sedar2, anak aku pon dah pandai
jalan2(dlm walker) seluruh rumah
dan "mengemas" apa2 yg ada kat rak.

sempena genap setahun majlis kenduri..
aku hadiahkan bini aku DVD cerita "Full house"
yang aku pernah janji nak belikan dia pada tahun 2004.

bukan main suka la dia...
aku tanya, kalo abg belikan Al-Quran?
Lagi suko, jawabnya...

sini, sedikit trivia pasal bini aku..
kpd yg tak kenal dia...

1. Bini aku melayu kayan.

2. Aku tak pernah tahu result SPM dan STPM dia.
(dia sorok)

3. Dia sebenarnya bukan pendiam,
dia kurang becakap sbb dia tidak fasih sgt
berbual dlm bahasa melayu.
kadang2 aku suka gelakkan dia sbb salah sebut
perkataan, atau ayat tepusing2.
dia cuma fasih berbahasa utara.

4. Dia hanya pandai masak 2 tahun sebelum kawen.
sebelum tu, dia cuma pandai buat laksa.

5. Pernah wakil negeri perlis peringkat kebangsaan
dalam acara lontar peluru.

6. Pernah dpt tawaran masuk sekolah sukan.

7. Lepas kawen, baru aku tau dia terer main badminton,
main Carom, main catur, dan main Bingo.

8. Sejak sekolah sehingga bekerja, selalu jadi MC
utk sebarang majlis.

9. Tidak makan durian, kalo termakan, akan pening dan muntah2.

10.Tidak makan petai sebab busuk.

11.Pantang tgk perkataan "SALE"

12.Bawak kereta, tak pernah masuk gear 5.
(patutla kalo dia bwk keta, minyak cpt abes)

13.Ngidap OCD.Semua benda nak disusun.

14.Hadiah yang dia bagi sejak tahun 1999 ialah,
Lampu.Lampu dan lampooo...

15.Dia penyokong Man u.(cis!!!!mmg melampau!!!!)

7 comments:

AM said...

tidak fasih berbahasa Melayu tapi selalu menjadi MC. bagaimanakah? kindly explain. heheh.

hepi eniveseri kimi & miza! :)

Sufanasrin said...

hepy enivesery jugak!

tahun depan cane plak ek?!

kanot said...

sokong man u??? hah! patutla hang dah tak online, kat umah pon bini dok saiko man u asyik hebat saja!! hahahahahaha

pakdi said...

"Pernah wakil negeri perlis peringkat kebangsaan dalam acara lontar peluru"

har har har. biar betul. patut kimi sengap je not. kang dia kena lontar keluar tingkap.

takpe kimi, aku tolok sorak bg pihak kau ManUre lawan the KOP nanti.

KiMi said...

Am: dia tak brp dlm menyusun atur ayat dan ada perkataan yg dia tak pandai sebut.jadi MC ada teks la.

Arin: tahun dpn aku nak blikan kereta.kereta sorong.

Kanot..KOOOOOOOR.
Ahad ni tunggu...

Pakdi..Yaaaa.The Kop will win.

mohsein said...

united will win at Anfield.close win.

mohsein said...

menang lagik... kuikuikuikui