Thursday, December 09, 2004

DuNia Sekarang DaH Terbalik...



Dunia Sekarang dah terbalik....

Yang salah dianggap betul..
Yang betul dianggap tak betul..
yang takder dikata ader..
yang ader dikata takder..

Orang Lelaki gi kelas tak "tuck in" kena saman ngan security..
orang pompuan gi kelas pakai baju jarang,tudung jarang,kain jarang,seluar ketat tak pulak ditegur atau disaman..
sedangkan lelaki aurat atas pusat sampai bawah lutut jer..tak tuck in pun x per..
pompuan pulak seluruh badan kecuali tapak tangan dan muka..
tapi yang di kuat kuasakan sebaliknya..
pihak pentadbiran suka kot tengok orang seksi..

dunia sekarang dah terbalik

Penunggang motor takder stiker kena saman..
Couple belum kawin naik motor berdua tak pulak kena saman..tegur pun tak..

Orang lelaki rambut belakang kena kolar dikira langgar disiplin..
Orang pompuan(muslim) tak pakai tudung jalan2 suka2 boleh pulak..
mungkin pihak pentadbiran suka kot..

Orang yang berdua-duaan kat cafe..pegang2 tangan..tak semayang..clubbing..tak pulak
kena tindakan disiplin..
Orang yang memperjuangkan hak pelajar..agama..isu IraQ..Palastine..
kena hearing..kena Gantung University..
apa motif pihak pentadbiran sebenarnya..

Dunia Luar pun dah terbalik...

Ayat haram judi ada dalam Quran..
Tapi ada orang yang terang2 kata takder..tak pulak kkena tangkap..
Orang yang nak buktikan ayat tu ada pulak yang kena tindakan..

Ustaz2 yang bercakap tentang Islam..Digam
Artis2 yang haper2 tidak pulak digam..
Nak buat ceramah..itu ini permitnya...
Nak buat konsert...On jer....

Mungkin semua ni tanda2 akhir zaman kot...

eik...apsal aku tulis entry ceni? bukan ker aku suka wat lawak jer?
tukar selera sikit...
atau nak menyuarakan rasa tak puas hati pasal nama aku kena amek sebab rambut panjang..he he..






1 comment:

emma said...

aritu masa jumpe lupe nak tegur.. nampak rambut awak dah panjang dari biasa.. ;p rerupanya dah kene 'tegur' dengan pak guard ye?

betul tu. poster penguatkuasaan semula dah gantung serata universiti, tapi perlaksanaannya takde.. ape ni kimi? eh silap.. ape ni pakdi? [baca: bila nak buat tindakan?]

dah sakit mata tengok environment universiti yang tak kalah oversea.. bila ditegur cara baik, mereka menempelak. dengan alasan, authority tak ambil tindakan, kenapa pula 'orang biasa' nak lebih2 dari pihak atasan..

ish ish ish..