Monday, November 26, 2007

Menziarah dan diziarahi

Ujung Minggu
Tidak semestinya bole rehat..

Badan yg letih sbb kerja sepanjang minggu..
lebih letih bila ujung minggu..

Ye la, cuti sekolah...kenduri sana sini..

Hari sabtu, pagi2,
aku dan bini ngemas rumah..
selalunya kami balik kampung
jadi tak dan nak potong2 pokok dpn umah.
tebas rumput belakang umah..

aku pon emak peluang vakum umah..
letih jugak bila dah lama tk exercise..

pastu, kami gi kenduri,
kamu dapat jemputan,
tapi kami ta kenal pon tuan rumah..
selesai kami makan
kami gi salam tuan rumah.
dia tanya, dah makan?
dah, jwb aku, terima kasih,nak balik dah.
dia tanya, dari mana ni?
tu,tunjuk aku,belakang ni jer.
hahaha, pakcik tu gelak...jiran rupanya.

Pastu kami terus ke kenduri
di rumah bekas kelik di Ismail whatever..
adik dia kawen..
aku terserempak dgn bos lama.
aku cuma angkat tangan,
dia balas balik,
bila dia macam nak panggil aku,
aku cpt2 toleh tempat lain,
buat2 mcm sembang dgn bini...hahahah

petang, bini aku ajak ker tesco..
utk beli bahan2 menjamu tetamu esok...
aku mmg kagum la dgn orang pompuan.
dalam penat2 gi kenduri..
dia bole jalan dalam tesco tu,
setiap satu row dia lalu..
walhal nak beli bahan masak,
tapi lalu kat bahagian hardware..

lalu aku bwk kluar list barang nak beli,
buat2 cari benda,(kat bahagian hardware)
bini tanya, cari apa?
Buah pelaga, tadak pon,kata aku.
wek :P balas bini aku.

petang, dlm kul 6 lbh, sampai umah.
mlm, lps aku tgk livepul,
kami betiga semua pensan,
tiwi tgk kami.

hari ahad,
pagi2 bgn awal lagi..
prepare sebab ada tetamu nak dtg..

aku ditugaskan membuat air tembikai laici.
dalam kul 11 lbh2
tetamu pon sampai...

ni antara gamba2....(Ehsan kamera Asne)


Kami sekeluarga, terduduk keletihan.
anak aku buat muka kompius.sapa nih?



uwaa!!,uwaaa!!,(translate:Aper pegang2 kami ni,
kami rimas la,sapa hangpa nih????!!)



Juadah utk isi perut besarrr aseb.


Aseb & Asne ajar anak aku jadi mcm deorang.
kecik2 dh ada kereta.



Thank U Dato' Aseb krana bagi ank gua keta.
nanti bila besday anak gua,
gua Call lu utk mintak hadiah lagi.


Lepas deorang balik,
kami gi kenduri rumah 2pupu bini aku.
kt kenduri, jumpa ramai sedara mara dr perlis.
depa nak mai ke umah mak mentua aku,
mintak aku lead the way..

kul 7 baru blik umah...
wahhhletih...

Note: Terima Kasih kpd Aseb & Asne serta Kanos krn sudi
menjenguk kami di teratak buruk kami...nanti dtg lagi..

10 comments:

Asib said...

yo, same2.. nanti pos nasi ayam tue
sedap... soh miza ajar asne! datang kl jgn lupe datang istana kami hahahaha.. aku beli nasi ayam..

Asib said...

lagi satu jagn lupa tgk sevila v asenel esok... liverpul kalah... tak lepas grup stage.. asenel maju.. muhahahahahaha

p/s to kanot: takan majuk man u kalah woi..

KiMi said...

sedap ye?N"aseb" baik aku bajet ayam tu lebih, sebab aku tau, ko mesti makan byk.hahahah, mau ke asne! blajar? istana korang yg belum siap lg tu? Eik? beli jer? igtkn ko nak massssak.naseb abik jugak aku beli glade utk jamban aku, sbb aku tau ko mesti dtg nak BERRRAk..
Kano pon samer berrraaakk..

KiMi said...

kouq..livepul menang la..
kanot...man u kalah dgn kelab bawahan.hahaha

Asib said...

"man u kalah dgn kelab bawahan" - hahahahah aku tumpang gelak sekali lagi...

aku dah cakap kat ko... bile pegi mana2, kitae kenelah meninggalkan apa2 kesan supaya org buleh ingat hahahaha.. kesan2 yg baik. aku tau ko ade glade, sebab tue aku tolong neutralkan persekitaran umah ko.

AM said...

alaa comelnya Hanany tu. gigit pipi kang.

akupon leteh wiken pi kenduri. adehla.

Sufanasrin said...

aik, br x jmpa berapa minggu hanany dh besar.. =)

asni said...

abdul hasib! ckp sopan2 sikit...isk... heh. tq abg kimey, miza...muah to adek nany dr kak asne! =)

KiMi said...

aseb:aku rasa kanot antara anggota Hinrdraf yg ditahan tu la..lama tak dgr cerita.hahaha

AM: jgn gigit laa...sian anak aku...

arin..cehh...hg jumpak dia raya aritu laaa...

Asne!:hahaha...Marrrahh aseb tu...jgn masak utk dia...eh...beli ikan goreng utk dia..hahaha

suhail said...

umah ko nampak neat n tidy..
(msti bukan ko yg wat)

jeles tul la diorg p x gtau.. tp xpe, tunggula aku ada kete nanti..
(entah2 wktu tu anak ko da 3 kot)

alahai si kecik muka cina tu.. comey!
(mcm nak cari awek Cina plak..eh silap, awek China.. hehe)