Wednesday, November 07, 2007

opis baru

Aku Stat Kerja
firm baru hari Isnin

aku pon kluar dari rumah pukul 8.20
Aku tiba di opis dkat2 8.30.

Eik?Tutop lagi?
Kemudian aku nampak amoi clerk dtg.
dia bukak pintu.
aku pon ikot naik.

aku tanya dia, sini bukak pukol brp?
dia kata "buke pukul semilan maa..."
"saya dtg awal sbb saya punya rumah dekat sajee"
"jalan kaki saja looo"

aku tanya lagi."Balik?"
"balik pukul 5, kadang2 kalau tatau apa mau buat,
dekat2 pukul 5 suda bole balik maa"

lalu dia bagi satu benda macam remote alarm keta.
"Apa ini?"aku tanya..
"Lemote pintu,incik tekat ini,pintu bukak."

Wah?maju.

Tgh hari..aku balik umah..makan nasik.
Balik pukol 5, 5.05-5.10 aku dah sampai umah..

Selama 2 hari kerja kat sini.
aku dah jumpa ramai org.
dari manager bank ke ahli2 politik.
rasa mcm dah lama kerja.

Yang paling best...
aku bole balik umah bila lunch.
lunch pukol 12.30 ok.

jalan aku utk ke opis adalah
80% taman tasik
10% jalan kem askar
10% jalan pekan Taiping.

Tapi, yang tak best..
aku tak dapat lakukan kegemaran aku kat opis ni.
Bila aku masuk Toilet.
aku cari, mana kepala paip?
tisu tandas saja ada.
Camna nak cuci BERRAK?!!!

15 comments:

matjapp said...

Welcome to Chinese firm's club...hehe

KiMi said...

hang tentu dah tera lap pungkok pakai tisu ya Mat jap?
bila nak mai rumah aku?

Sufanasrin said...

hahaha..! berak balik umah aa..!

matjapp said...

nak mai mmg nak mai.. tp takdan la.. ari2 buat open house.. balik kampung pun sejam sj... hg tak teringin ka nak jln2 png ni??

kanot said...

ele...mcm la hang selaLLLoooOooo basuh berak sebelum ni...mcm tak besa.

Busuk punya org. selaLLLooooOOOo

Apon said...

ala kimi ko pinjam pampers anak ko aje, mcm tk biasa plak, woi kanot ko biasa tegok kimi berak ke?
mat jap poyo

madulebah said...

ha ha ha..

istinjak ka??

Mohd Nadmin said...

Kimi..kat Toh Theam Hok ka?...dekat sangat dengan Ismail AJ..kalo kat ctu, hang jln kaki aje la p court..

Mohd Nadmin said...

dulu, aku relax aja g keja..dalam 10 minit dah smpai..tak jem pun..tenang betoi dok kat Taiping..

Anonymous said...

bwk botoi mineral la.. tp makesure botol besar.. kang tertumpah merana sorg2 dlm tnds.. xpun mintk boss pasang paip air..


anyway liverpool mmg pawa belasah 8-0.. You Now Win Again

joe said...

tahniah tempat baru, feel baru, cerita baru.. keje rajin2!

AM said...

alaaaa besnye. terlalu tenang!

takde paip memang a big no-no la tapinya. nasib baik umah ko dekat.

KiMi said...

Arin:Memang aku tahan sampai tghari..balik umah, terus tinggung.haha

Matjap:buat masa sekarang, tak teringin lagi.

Kanot: aku sellalllooo la..
hang tu yang jarang2..

Apon: kanot mmg biasa buat macam2 perkara..hahaha

Cudas: pungkur

En.Nadmin: bukanla...kat firm situ2 jugak.. g ct jalan kaki jugak..mmg tenang..kan?

Ano: nanti aku mintak..Ya.liverpool now winning every game.

Joe: kau tader cerita?

AM!!!: kau g mana minggu lepas?
raya ya?

AM said...

aku ada je minggu lepas. kamis mmgla public hol. jumaat je aku cuti.

joe said...

citer aku x menarik ...
atau lebih tepat; belum menarik lagi...
nanti2 la..hehehehe