Wednesday, November 14, 2007

Nyam Nyam Nyam.

(Iklan: Mau cari side income?Aku dah try.Agak la.
klik kat sini)


Semalam, puas mengutuk
aseb dan kanot dalam YM.
Kaie dah tader dalam YM sebab J Lee
dah block YM, hahah. padan muka kaie.

aku juga telah mengajar kepada Kanot
dan kakak aku dua perkataan dlm bahasa
ibunda Isteri aku (kayan),
yg diajar kepada aku oleh isteri aku.

Nampaknya, kanot dan kakak aku amat
gemar dengan perkataan itu..

semalam juga,
aku sampai ke rumah pukul 5.30.
lewat sikit sbb dok layan Aseb YM.

Sampai rumah, aku tgk tiada juadah
makan petang seprti selalu.
aku tgk bini aku siap berpakaian lengkap.
anak aku berbaju baru.

ohhh...
harini pasar malam rupanya..

lepas solat2, keluar la ke psr mlm.
mula2 niat hanya ingin membali sate
yg dah 2 3 hari bini aku dok sebut..

masa tunggu sate di bakar...
jalan jap...

lekat la 2 bungkus ketiaw goreng..
Air milo..

dah la beli sate, beli ketiaw lagi..
pastu bini aku tanya nak makan apa lagi.

aku pon mencari, tapi tiada lg yg berkenan..
lalu kami berenti di gerai jual majalah 2nd hand.

eh?menarik ni.bini aku laju jer menuju ke bahagian
majalah2 resepi seperti majalh Rasa edisi ramadhan..
abg kedai kata, "ni 4 ringgit dik,
tapi ramadhan punya 5 ringgit"

majalahnya bukan yg buruk2, yg bulan lepas.
aku biarkan bini aku membelek2 malajalah itu..
sebab nanti bila beli,
dia akan try masakan dlm mjlh tu..wah, best.
bini aku amek majalh Rasa edisi ramadhan.
aku pulak berjumpa dgn Majalah apo bulan lepas.
RM 2 saja.
lalu kami tau mana nak cari bahan bacaan murah nanti..

sambil2 jalan, aku dgn bini terdengar mcm2 org cakap,
seperti, "eh, depa ni cina ker?
atau" putih macam cina la baby tu."
atau ada makcik mana2 yg berenti lalu picit pipi hanany
yg tegantung dalam beg galas baby.

selesai, amek sate.
balik.

lepas maghrib,
aku menjamah sebiji multivitamin.
bini aku pon.
kata org farmasi...
ni utk supplement dan selera makan.
Aku dgn bini yg dah mmg selera makan ni,
amek ubat utk selera makan lagi.

makan sate.
habes.
pastu makan keropok,
licin,
pastu makan ketiaw lagi,
aku bwk kuar pulak anggur dari peti ais.
pastu aku kupas buah Lai lagi.

perut mmg kenyang,
tapi mulut rasa nak mengunyah lagi...

seketika, aku terbayang paras rupa kanot..

TIDAAAAKKKKKKK!!!!!!
tapi mulut mengunyah lagi.



Note: ni gambar beberapa jam sebelum Kanot nikah.
Perut Aku jauh beza dgn sekarang.
Perut Aseb pon sama.
kaie tatau la.
Jadi, Bayangkanlah camna Kanot.hahaha


Takotnya aku..petang ni kena pi Joging... :p

5 comments:

kanot said...

badan aku naik sama, so perut aku ke depan seiring dgn kepesatan badan...tak aneh walau huduh.

tapi kalo badan kering mcm hang, porot ja jauh ke depan..memang aneh...seperti byk cacing dlm perut...umpama gollum---> aneh dan huduh hahahahahahahahahaha

KiMi said...

smash nampak.
takpa....naik perut lambang kemewahan..
hahahah

aku akn mulakan dengan membasuh but bola sebagai tanda ingin exercise.

madulebah said...

eerrr.. apa kata hang p kejaq babui belakang rumah mak kat kampung? excercise gak kan?

muahahaha...

AM said...

tadi jumpa Kaie kat Court. tak relevan.

Sufanasrin said...

kata ofis dekat dgn umah..gi ofis jalan kaki je laaa.. exercise!