Thursday, May 08, 2008

Bila...aku sudah tiada.........

Pagi2 lagi kanot sms aku...
Terkejut jugak...

Al-fatihah kepada Ibu sahabat kita
Suzardi Maulan (PAKDI) yang telah
pulang ke rahmatullah awal pagi tadi..
Semoga roh beliau dicucuri rahmat
dan tergolong dlm golongan insan beriman...

Untuk rekod, PAkdi akan melangsungkan
perkahwinan hujung minggu depan....

Takziah dari aku dan sekeluarga kpd keluarga Pakdi..

************************************************************

Semalam mahu membayar PTPTN.
(itupun setelah aku tau bahawa
kes yang SAM mintak aku tlg mOB tu kes PTPTN.
Defendant tahun lahir tahun 82 maaa.....)

Aku buka bank islam online untuk byr.
setelah 2 bulan miss,
aku lupa login name, apatah lagi password.
2 kali aku try, tak bole jugak.
kali ke tiga...terus kena blok...hahahaha.

Alihnya, tadi balik court, bayar di kaunter sajalah...
Upe(org kampung aku) yang jaga kaunter pon bertanya.
Mayo lah seratus?labihken pang.

Cukup la seratus. kalo aku byr lebih pon,
interest tetap RM 65 sebulan....

Tapi setakat sekarang belum ada NOD sampai.
jadi, kalo kena saman,
aku bole kata saman itu Pra-matang.hahahaha

Dan aku jugak nak kata,
aku sain agreement dulu, under Duress.