Thursday, February 08, 2007

one of "those" days..

Bangun pagi..
Antar wife g keje..
Terus ke tempat kejee..

Berenti isi minyak..
Keluar keta..Tutup pintu..
Lepas isi minyak.
Nak masuk keta..pintu tak bole bukak..
Rupanya tekunci..kunci tinggal dalam..

Tanya etendan.. ada dawai?
takde le..sini ape pun tak der..
nasib baik erial keta dibuat sendiri dari dawai..guna la.
dalam dok korek2..
keta banyak beratur kat blakang.
korang buta ke?aku tengah nk bukak pintu ni.

Akhirnya, setelah naik kematu jari, tebukak jugak.
aku masuk dalam keta.
etendan tanya..
Dah Tebukak?
Belum lagi,tak nampak ke saya kat atas bumbung keta ni.

terus jalan.sampai tempat keje.
ingat nak layan internet jap, rilekskan jiwa.
Bukak2 Pc, mcm2 Command keluar.
Aku try selama setengah jam untuk idupkan.
Berjaya,tapi safe mode.

tetiba client datang..
halamak.dokumen dalam PC ni lagi.safe mode, bukan bole buat apa.
kena taip lain..haduh..

pastu, datang sorang pakcik.
Nak mintak advise katanya..
ingatkan pasal housing loan, rupanya..
dia ada orang tepon, kata dia menang hadiah.
Dia g penang, orang tu kata, kalo nak dapat hadiah, kena bayar RM.7,500
Dia bayar,dapat la kerusi urut.pastu, diapun bwk balik la kerusi urut tu.
katanya harga RM 15,000.00. Pakcik tu pcaya.
Aku bukak majalah, tunjuk kt pakcik tu, harga dia tak sampai pun 7 ribu pakcik.

dia ckp lagi, baru2 ni deorang ada tepon lagi,kata dapat harrier.
tapi kena bayar RM 15,000.00.
"bole pcaya ke encik?" dia tanya.
aku cakap, tak payah la pakcik..tipu je semua ni..
pkcik tu ckp lagi.tapikan dia siap ada bagi no ic ni, klo kena tipu,report polis.
PI BALIK LA PAKCIK!! RM 15,000 simpan la buat p mekah!dah tua2 camni nak bawk Harrier buat pa.
PI BAlik!! banyk lagi keja saya!

Petang, PC diangkut oleh juruteknik.
bosan!!

balik.cuaca panas.
nasib baik disambut oleh bini.
"Abg nak ABC?"
tanpa berlengah, aku makan ABC tu.
sejuk sket..

hari yang tak erapa best..
tapi,ada bini, jadi best.
untuk kawan2 yang belum kawen.sila kawen.

lihatlah aku dan kanot. makin hari makin sehat.

15 comments:

linyx0007 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kano said...

comment sape ko delete tu?sabaq la woi..aku pun nak kawen.tapi hang kena kasi hadiah power sikit.aku pun tensen.apa?ingat aku kuli batak ke?hang tunjuk kanan, aku ikut kanan, hang tunjuk kiri, aku kena ikut kiri.Aku pun ada maruah babe!Bosan betul!Jiwa kacau!Sori.emo ckit kat blog ko.

KiMi said...

saja2 aku try delete komen.
best jugak.
kau nak apa?gelas.bole.
sapa yang suruh kau g kiri kanan tu?underate?

arin said...

hmm.. that kind of attitude.. kimi, kite lawyer kena assist org. klu client tau cemane procedure diorg xpayah cari kite.. tambah wat conveyancing lg byk dugaan. tp klu terrer conveyancing... masssyyyukkk...!

KiMi said...

haha..arin..
aku marah deorang dalam blog jer...luah perasaan..bedepan,mulut manis..
kau gila ka apa nk marah orang bedepan..sah2 kena lutut.

arin said...

ye aku paham... aku pun tgh blaja sabar dgn client jgk...

asnE! said...

kalau my car jadi mcmtu mesti kene marah dengan ummi, abah, the one dan lain2...bestla akiMEy, takdek org marah..cume kene dengan org belakang jek..hehe

AM said...

sabo kano saba.

saba kimi saba.

lek la kimi, tak abis2 lagi pasal delete komen tu?!

KiMi said...

haha...AM..aku delete komen spam la..
komen amende ntah..pasal bisnes2..jual viagra lah..haha

diesha zaki said...

Kimie, tak payah la kimie beli barangan J&J tue.. kak zue nak hadiahkan kat kimi and ur baby nanti..kalau nak beli pun beli yang small one je dulu sbb barangan J&J datang ngan big size.. tengok la kalu ade rezeki anak kimie, kak zue hadiahkan ngan baju baby sekali..boleh tukar-tukar kan? (hehehehe..bagitau awal2nie..hehehe)...

KiMi said...

kena selalu buat entry pasal baby ni..murah rezki..Alhamdulillah..hehe

madulebah said...

weh ayat last tuh sungguh hampeh.. :p

Raya Cina balik Perlis ka?

KiMi said...

eik?awat trasa?muahaha
tak tau lagi..rasanya ada kenduri kat perlis raya cina nanti..

Yatt said...

Hmm.. ada bini jadik best..

ada laki jadik best tak? (apply utk aku, ok. bukan utk ko)

huhu.

KiMi said...

ntah la yatt.aku tengok bini aku senyum je masa basuh baju satu raga,masa kemas bilik,masa memasak,masa basuh pinggan..best kot ada laki.haha