Friday, February 02, 2007

My babygirl

Rabu..balik dari keja..
aku mandi2,solat maghrib,
dan terus ke Medical Centre...
Appointment dgn Doc.

Mcm biasa, doc pun scan..
Baby gerak2..
Doc kata Everything Fine.
Wife ok, bla2..baby ok bla2..

pastu aku tanya..can we see the gender?
aa..see this a,she a girl.
Pelempuan a..mau lagi konfirm, next month..
Tapi, i'm sure..Pelempuan..tengok ini..
dia pun tunjukkan that "thing".hehe.

aku terkasima..bini aku memang sengih je dari tadi.
aku pun cakap tq doc.dan balik.
bayar bil.aduh..sakit kpala..
pastu,dah dalam keta, baru ingat.tak print out gambar..
excited nak tau jantina, gambaq tak print la pulak.

Khamis, aku g the store..
niat nak jalan2 je..
g kat baby punya section.
survey harge.
Haduh..pening kpala..

baju saiz tapak tangan aku je dah dekat2 RM30.baju aku pun RM 8 je.
tengok pulak katil baby.RM 300.nak dekat sama queen size bed.
Bini aku, semua dia belek.
itu cantek, ini comel..sinun kiut..

aku decie, better utk aku beli sikit2 dari beli segedebuk..
aku amek satu set,
baju tangan panjang, pink.
seluar panjang,pink.
sarung tangan,pink,
stokin,pink.
next week, ingat nak beli selimut pulak..

walopun tak mampu lg beli byk,
Alhamdulillah, stakat skang, bole la sikit2..
bukan utkorg lain..
untuk my baby girl.

18 comments:

arin said...

hehehe.. nk dpt baby heh.. best nyer.. klu baby da lahir bgtau aa.. nnti aku blk kpg.

yatt said...

hehe.. nanti bak maih alamat umah.. aku pos kan hadiah utk baby girl mu!!

KiMi said...

Arin:karang aku bagitau. DOA ni nak register kat mana? PA lg.
Yatt: nanti aku bagi alamat umah,dan benda apa yang aku nak.hehe

arin said...

nk register PA ke DOA? klu PA tgk aa, land ofis ke high court.. weh, hang telepon opis aku je bleh tak? 05-4599388,tak pun tepon hp?pastu aku pun sentiasa je online ym klu kt opis. ID aku sufanasrin@yahoo.com. hr ni je aku free bleh belek blog hang byk2 kali..lgpun nnti org ingt aku mcm terer sgt jer.. malu laa..aku kan humble muahahaha...

diesha zaki said...

hah.. kalau baby tue dah lahir kasi bgtau la.. parit gabis ngan kamunting tue bukan jauh sgt kimie!.. apasal semua pink? beli la variety kaler sikit.. light blue ker, light green ker..orange sikit2 ker.. toiletries baby dah beli ker blum?.. kalau nak kawan kak zue dia keje ngan Johnson&Johnson.. murah jer.. kalau mandian baby kat luar jual RM15, kat dia baru RM6.. semuanyer half price dr harga pasaran.. kalau nak call..

AM said...

aaawh :-)

takpe. rezeki anak (yang lebih lagi) pasti menjelma.

madulebah said...

ok hang beli la semua siap2 no.. nanti bila Miza dah bersalin x payah la kami bagi adiah lagi dah.. kikiki..

Lagipun nanti panggu duit raya hang dah kena bagi kat anak hang pulak.. :p

Aci dak?

KiMi said...

Thankz arin,
Kak zue: Bole jugak nanti.takde kawan keje Pureen ke,,ankku ke?
Am:walopun aku tanampak muke ko..tapi, aku tau muke ko beseri2..nape ek?
Cudaz.bole2..tapi bagi kat anak aku duit raya RM 3ratus.

kano said...

pelempuan.come macam mak dia la nanti.takpun come macam bapak dia time pakai foundation.hehehe.aku tak macam orang lain bagi hint2.aku tanya ko skarang?ko nak adiah ape tu anak ko?

KiMi said...

Nur:aku nak katil baby.kurang2 yang harga RM 200.

kano said...

bajet RM50

kano said...

bajet RM50

Yatt said...

haha.. ok.. please do so.. aku mmg suka bg hadiah kt baby.. untung ko!

KiMi said...

kano:50 je? set baju Pride n joy dari pureen dan selimut.dalam 40 lebih kot.haha.
yatt: aku nak set mandian baby, bedak ruam dan minyak kenbung prut kalo bole.haha.

madulebah said...

oit!! melampau ar :p

hang kerja hebat, gaji banyak, dok kampung lagi :p

aku banyak tanggungan maaa...

atau

aku kawin hang sponsor la catering bole??

hahaha

diesha zaki said...

kalau kawan kak zue yang keje pureen or anakku tu tak de la kimi.. kenapa tak nak J&J?

KiMi said...

Cudaz:bila hang mau kawen?haha
kak zu: J&J pun bole..J&J kan barang penjagaan diri..
pureen & anakku barang2 pakaian,botol,dan sbg.

madulebah said...

sapa soh hang kawen dulu :p

xpa la lambat sikit, aku kan ka 'adik' hang..

muahaha