Tuesday, October 23, 2007

hardest days of my life....

Hari Jumaat petang...
Balik kerja....
Aku igt nak rehat...
cover rehat yang tak cukup..
Sebab aku stat kerja hari rabu..

Lepas maghrib...
bini aku setat muntah2 dan selalu gi jamban..
dalam kul 10.30..
bini aku dah lembik..

Aku tepom mak mentua..
mintak tolong jaga Hanany..
Aku bawak bini ker Hospital...

Rupanya...
Kat hospital, dah ramai yang ada..
kes sama...
makan nasik lemak kat K**** Pauh..

Aku tepom mak mentua...
mak mentua kata, dia pun dah stat saket...
Adik ipar aku dua orang pon dah stat saket...

aku setelkan bini aku dulu...
pastu mak mentua aku call
mintak aku amek adik ipar aku plak..

sesampai lepas amek adik ipar...
pak gad kata,bini aku dalam ambulans...
masuk wad...

dah setel adik ipar aku...
dekat2 kul 3 pagi...
aku balik...

Amek Hanany...
tepuk2...
bagi susu...
sian dia..cari umi takder....

bermula satu pengalaman baru bagi aku...
wife aku kena tahan wad sampai hari Ahad...

Aku kena berulang alik jenguk dia..
dan kena bawak Hanany sekali..

Aku kena urus rumah...
jaga Hanany selama 2hari 2mlm...
tukar lampin, bagi mandi, bagi makan,
tidorkan dia, buat susu sejam sekali mlm2...

purata aku dpt tidor dalm 2 hari tu..
dalam 2 jam jer sehari...

Aku sgt bersyukur bila bini aku sms...
dah bole balik...meh jemput...
Hanany gembira kembali kepada umi...

2 hari yang penuh dramatik....
aku belajar macam2....
dan aku dapat merasa satu kerjaya
paling susah didunia...
iaitu...suri rumah sepenuh masa....

aku amek keputusan...naikkan "elaun bulanan" bini aku
pastu semalam, aku belanja dia
makan tengahari kat restoran ekslusif
pilihan dia kat bangunan tesco taiping..

Baru tau...katanya sambil senyum...
aku cuti semalam.... cover tidor...

**********************************
pagi tadi.
on the way gi kerja....
terserempak satu eksiden...

org tua naik moto kena langgar...
sian org tua tu...cedera parah...

keta yang langgar tu, macam aku biasa lihat.
hahaha...keta bos aku...
keta orang yang selalu kutuk aku bwk keta slow..

dah jalan tu speed limit 40km/j...slowla...

aku berenti amek2 gambar...
bukan concern...saja nak tunjuk kat staff aku..
hahaha...

bawak la laju lagi kat kawasan kampong...

Pity pak cik tu..
tapi...serve her right....

6 comments:

kanot said...

aku ingat hang yg bg racun tikus.

tunggu raya haji pulak kot baru samihah leh braya dgn hanany

AM said...

woah. hebat dogaan ko. syabas kerna menghadapinya dengan jaya dan tegar.

Mohd Nadmin said...

Kimi, ko tolong bos ko ke pak cik tu?...
Wah Kimi, cayalah...memang ayah mithali la ko..hehe

Anonymous said...

memang tak senang nak jadi housewife..sbb tu org laki tau komen je..igt keje org pompuan senang..belum lagi pregnant 9 bulan..lagi korg tamau ~*

KiMi said...

kanot: igt aku hang ka?bg racun kat bini.

Am: letih ooo...tapi sebab ikhlas...aku berjaya....

Nadmin: aku tak tolong dua2..LanTAK!!! hahahaha

anonimus: aku tak komen bini aku... hehehehe :P

Sufanasrin said...

owh, muntah2 sbb keracunan ker..ingt hanany mau dpt adik =)