Thursday, October 25, 2007

kalo ada rezki...InsyaAllah...

Membaca blog kawan2...

ada yang bercerita tentang
berjumpa dgn kawan2 lama...
berkumpul dan berbual...

satu perkara yang dah lama aku tak buat...
kali terakhir aku jumpa kengkawan,
petang Hawa ngan Zaidin kawen...

Kadang2 rindu jugak saat2 mcm tu...

Raya aritu,
Tak dpt nak beraya dgn Kanot.
sebab dia balik Kelantan.

Sebagai manusia biasa...
kadang2 kena ada jugak waktu berbual2 dgn kengkawan...

Dengan suasana kerja yang muram..
lagila terasa...

bukak YM..
hanya ada pakdi..
yang menjawab sekali sekala..

Kanot sibuk kot...
Haseb tukar tempat keja...(YM kena Block ka?)
Kano pun tukartempat keja (YM kena Block jugak?)
Kaie dah abes chembring kot
Am, kadang jer ada.
Balik2 yang selalu ada...kakak aku...

semalam, aku dah rasa maksimum mandom..
pegi kerja...
aku singgah di opis Taiping...
amek2 ilmu dgn experience clerk sikit...
kul 11 baru aku ker opis kuala..

nyampah tgk muka bos yg lansung
tak rasa besalah langgar pakcik..
malah bangga pakcik tu masih koma..

lalu, lepas lunch aku mengambil keputusan utk
pergi bersiar2 di Bandar Ipoh.
aku meminta Map dari Arin.
(kali petama aku jumpa pompuan yg bagi Map yg make sense)
aku berjaya sampai ke Greentown squre tanpa sesat.
(aku kot yang tera cari jalan)

Lantas aku suruh arin turun dari opisnya lalu minum2
sambil berbual2 di dave's deli.
dia blanja.hahahaha

Aku jugak mintak arin buat Map utk jalan balik.
byk jugak cerita arin.

aku balik terus ke Kamunting..
sampai awal...
Sampai di hentian Sg perak.
beli sikit buah tgn utk isteri tecinta..

Pagi tadi.
Bos bising2..cari aku..
Dia tanya pi mana ptg semalam?
aku jawab dgn selamba..
Pi renew rodtax...(mmg rotax mati arini)
jadi, tak tipooo...

Note: sebenarnya aku pegi inteview kat Ipoh,
berhampiran dgn firm Arin, lps inteview baru minum.
Takkan nak bagitau bos..
"Saya pi inteview.Saya dah bosan keja sini.dah setahun.PC tak siap2.
dah la client's account selalu tader duit.
saya takmau tempah bala keja kat sini.TQ."

14 comments:

AM said...

ya Rabbi! kejamnya firm ko tu after 1 year belum dapat PC lagi?! kuor kimi, kuor! aku doakan yang terbaik untuk ko.. ameen.

sufanasrin said...

soryla psl lupa nk gitau pasal flyover tuh..tp ok la akhirnya smpi jugak..tera aku buat plan..hehehe..

uits, sudah disclose citer pc tu di blog ka? aku px habaq kt sapa2 pun tau! mak aku ja =)

KiMi said...

am: AMeeen...mmg aku nak kuor...

Arin..: aku yg tera cari jln..muahahaha
disclose jer...
biar suma org tahu...hahaha

mohsein said...

cmne boss abg kimi tau post nih?
24hour notice pa...


You Never Win Again..
kalah lg da............

Mohd Nadmin said...

kesiannya kimi..kalo aku ada kat Taiping lagi, blehla aku beraya rumah hang..
tapi aku dah pindahla...
aku turut merasakan apa yg ko rasa semasa 3 bulan di Taiping..

joejoesuprianto said...

khaie dah abis chambering? hmmm.. seisi rumah kot berjangkit sindrom xlepas exam plg cipan dalam dunia! benci3!!!!

KiMi said...

Mohsen: livepul will win this sunday.
Aku memang nak bagi bos aku baca blog ni.tapi malangnya,dia nak maximize window pun tak pandai.

Nadmin: wahahaha....bohring maa...lama tak jumpa member...

Joe! kau pon repeat ethic ker?rilek.aku dulu pn

kanot said...

kita kuar sama2, biar bos kita padan muka

aik, joe repeat ethic? bagus.. mewarisi kehebatan abg2.

akhir kata, ahad ni livepul kalah lagi..LAUK!!

sekian

mohsein said...

maximize window xtau.. universiti mana la dia belajaq nih.. sbb tu dia xrasa kepentingan komputer kut...


HYYPIA we Love Hyypia

Rafa get warn from owner, deliver a cup or pay back his 40m pound.. hahahaha..

mohsein said...

err kanot, klau liveful mng pun bagus gak.. dekat sket gap manu n arsenal.. hehehhehe

pakdi said...

YNWA!

matjapp said...

today man u will walk together with liverpool against arsenal

mohsein said...

yes united fan will walk together.. just for tonight!.. hehe

mubaraq ahmad said...

add ler aku (yg senantiasa buat2 free nih!) -> que_esq