Thursday, October 18, 2007

RAYYYYYAAAAA!!!!!!!

RAYA LAGEEEE......

Apa yang aku buat sepanjang raya...?

Last Day Ramadhan..
Aku dan keluarga selesai mengemas
dan memasukkan barang2 dalam kereta..

Nampak Macam nak balik raya sebulan.
Checklist dah di tik semua.
Kunci2 pintu..
Kami pon bergerak utuk pulang ker Kampung..
Tiba2, aku pulas suis keta..
tiada apa2..hanya kuar bunyi Tik.
Eik?rupanya Starter rosak.
Tolak sikit..masuk gear..idup.
terus ker bengkel..
Tukar starter...blom apa2 dah terbang duit..

Tapi tak kacau mood raya..
Kami pun meneruskan perjalanan...
Kami nak kejar bukak puasa last day kt Kampung.

Alhamdulillah.
setelah kebijaksanaan aku mengelat jalan jem.
Kami sekeluarga sampai dekat2 nak bebukak..
Ngam2 la..

Kat umah mak aku...
tadakla ramai sngat..
Sebab majoriti kakak2 dan abg2 beraya
di umah mertua..

Pagi Raya.
Bawak mak aku pi semayang raya..
Tapi Feel kurang sikit..
sebab aku mcm biasa lihat imam
solat raya harini..
Tapi dimana ya?
Namanya Ustat Ahmad Badli Bin SHAARI.
Abang aku daa..

Lepas Abang aku bung bang bagi khutbah..
Kamipun pulang.

Raya pertama..Aku cuma beraya di sebuah rumah saja.
Rumah jiran aku..Hahaha..

Petang tu..
Bini aku call mak dia...
Mak dia kata kat umah buat bihun sup..
Bini aku teringin nak makan bihun sup..

Lalu kami pun buat kputusan nak balik
umah mertua aku..
Bagitau kat mak aku, Nak balik umah mentua..
mak aku pun tanya..Tidoq sana ka?
Aku gelak..
Buat apa tidoq sana..
daripada tidoq umah mak mentua,
baik kami tidoq umah kami..
Lagipun manada bilik utk kami dah..

Balik umah mak mentua.
Makan2 secukup rasa..
Salam2 dgn Pak mentua dgn kalut2..
sbb dia mau masuk keja pukul 7.
Collect duit Raya Hanany..
Pastu kami pun balik umah kami jap..
Basuh2 baju..rehat2 sat...
Pastu kami pun balik semula ke umah mak aku.

Ceh.gaya mengemas semalam,
macam balik kmpung jauh.

Raya kedua...
Aku dgn family berkunjung ke umah Arin..
Macam2 rahsia dia mak dia cerita.
HAHAHAHA
Sori a Arin..

pastu ada la 2 3 umah lagi kami pi....
Konklusi...
Aku agak kayap...
Bini aku agak ceria..
Anak aku ceria gila sebab byk duit raya.

Rabu dah masuk keja..
Ni ada la gambaq sikit2...

(note: klik sekali kat slide show, pastu biar cursor kat gambar utk baca caption)
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
KALO NAK DATANG UMAH..
KELOI LA NAAA...
KOT2 KAMI BALIK KAMPUNG..LAGI..

5 comments:

AM said...

comel sunggohla hanany tu!

sufanasrin said...

hah! rahsia apa? ada rahsia2 kaa..?

ye Am, hanany sungguh comel..tp dpt pegang skali jer.org2 lain di rumah la plak konker hanany..

KiMi said...

lihat la mak bapaknya....
anaknya dpt
genetik dari mak bpk.

Arin: Rahsianya ialah....
muahahaha....

sufanasrin said...

uits, kuah mi kari tu sudah berjaya dinyahkan dr baju baru hg ka? hehehehe..

KiMi said...

SuDAH!!! HAHAHHA..
Potong stim punya kuah kari..