Monday, October 08, 2007

Raya punya hal...

Tawun ni...
Kali pertama aku akan beraya bertiga..

Berbeza la dari tahun2 yg lepas...

Tahun lepas cuma aku berdua dgn miza...
kami pilih tema warna...
Lalu beli baju yg kami suka...

Bajet sikit jer...

Lagipun tawun lepas,
kami cuma beraya di p.buntaq
dan kemunting saja...

Tawun ni pulak...
Dah bertiga...
Zakat pun kena bayar utk 3.

Aku igt, mcm tahun lepas...
pilih tema warna...
lalu beli..

Rupanya, kena cari baju utk Hanany dulu..
Yang lawa...bila dah jumpa...
Baru kami bole beli baju,yang sama dgn baju Hanany..
Itulah kata bini aku...

Hanany pulak mcm tau2...
kalo pegi kat section barang dia..
elok ja..
pi tempt lain..mula la..
ek itu..ek sini..uwa sana

Lalu...3 hari 3 malamlah
aku kena bawak anak bini ke
pusat2 membeli belah sekitar
Taiping dan Kemunting

Letih gila...
Aku igt cukup la sehelai yang ada...
Rupanya..ikut bini aku..
Kena ada dua pasang..
Sebab tahun ni kitorang balik Perlis.

AllA....!!!! rabak.....

mungkin setelah nampak aku agak monyok...
bini aku membelanja aku dgn
menanggung kos menukar Absober kereta..
dan menghadiahkan sarung stereng yang baru..

Haha....kami ceria utk sambut raya...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN....

Note: Kanot, kita maaf2 nanti na...

14 comments:

AM said...

hahaha hebatla hanany. kecik2 dah terer. syabas!

Lina said...

biasa la kimi bila dah ada anak. kena la blanja lbh ckit. aku pun dah berabis kat anak aku. nasib baik baby boy, klu girl aku rasa 2 bulan pun tak tentu abis shopping lagi. baju baby nie cantik2.
selamat hari raya aidilfitri buat kimi & keluarga

kanot said...

HAH! ya...hang mmg byk dosa dgn aku! no duit raya, no maap..muktamad!

sufanasrin said...

tahun depan klu hanany ada adik lagi meriah kot!

Sahal Fikri said...

lama giler aku x jenguk blog ko.. bukan ko je, AM pun, Arin pun, Nadmin pun, Kanot pun (yg ni mmg jarang gile..hehe), sape ntah lagi sumenya aku x jenguk..

bila aku baca blog ko, byk tul kisah2 idup yang mjadi pedoman idup aku :)

mcm2 xperience ko da lalui yg aku pun nanti insyaAllah akan lalui.. so, ko ni kira sifu gak la utk aku belaja..

lina said "nasib baik baby boy, klu girl aku rasa 2 bulan pun tak tentu abis shopping lagi".. jadi, aku cadangkan ko try baby laki plak, bole save bajet.. (senjata kena kuat bro.. tau kan senjata ko apa?.. ad-doa' silahul muslimin)

wokeyla.. selamat menyambut hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin. sori bajet xde nak bg kad tp kad utk ko n sume yg lain da aku sediakan dlm blog aku..

Challo.. esok nak balik melaka yeye..

kopi said...

kanot tu ko tak payah mintak maaf...pelampau bertopengkan agama...poyo je lebih cam haram

sayang AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
KiMi said...

ewahhh
Kopi...
Kawan aku.suka hati aku la nak mintak maap ker tak.
5 tahun aku kenal dia.
Kau pehal?
nak cakap kat kanot...
Cakap dlm blog dia...
pastu...kenal kan la diri..
baru la jantan yang bertelor...
ta gitu kopi?

lagi satu.
kalo sapa2 nak ngorat Am...
Jangan la ngorat..
Sebab dia tunang orang
haram dalam islam utk ngorat tunang orang..
pastu..yang gi ngorat dalam blog aku pehal?

Cukup2 la dosa yang sedia ada...
jangan la nak menambah masa jadi bahan bakar dalam neraka...

AM said...

:D

matjapp said...

nampaknya SB dah masuk blog hang.. jaga2 nanti masuk ISA.. tp kamunting bukan jauh manapun dari umah hg no.. buleh la lawat ari2 hehe

AM said...

selamat hari raya, kimi sekeluarga!
maaf zahir & batin!

matjapp said...

kimi hg raya mana?? aku ingat nak test drive keta aku la kat area2 umah hng tu.. nanti aku call...

kanot said...

uik, ingat kat blog aku je kena kutuk, sini pon kena kutuk? apa salah aku...huhu

takpa la..aku pasrah..tapi nape tanak aku dmaafkan? bukankah Allah SWT sendiri Maha Pengampun, dan Rasulullah SAW sendiri ampunkan umat?huhu

AnyWAy, terharu aku sbb kimi sanggup backing diriku ini...huhuhuhuhuhuhuu. TApi duit raya tetap duit raya muahahHAHAHahha

pakdi said...

bodo la kau kopi. kanot kroni kitorang. kitorang kutuk takpe. kau pengecut letak nama kopi. nama kau kat ic kopi bin susu ke?

ceh. hagham pengecut.

dengan ini gua mengucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca blog kimi. kat kimi aku dah bagi sms. hehe..