Tuesday, October 02, 2007

Sabar...belum rezki kot..+Tagged by AM.

Ramai kawan2 dah nak tukar2 kerja...
Aku pulak, yang dah lama teringin tukar kerja,
Tak dapat2 lagi tukar kerja....

Hari Ahad aritu...
Aku dengar bunyi kereta aku lain mcm...
Bunyinya mcm merintih...
Merintih memberitahu kpd aku,
Bahawa dia dah tak larat hari2 travel jauh..
Hari2 panjat bukit berapit
termasuk hari sabtu...

Pastu dia makin dahaga...
Petrol RM 15, sekejap jer dia abiskan...
Lantas aku cuba memujuk dia...
Dgn membawa dia bengkel...
Servis sikit...
Terbang la sikit duit....
Lagipun nak raya...servis laa...

Sambil tu aku berbual2 dgn mekanik...
Aku certa masalah keta ni...
Katanya...kaborator mungkin rosak...
Brapa? tanyaku...
dlm 2 3 rat katanya...

Erkkk...tak pa lah...
servis biasa la dulu...
Alhamdulillah...
lps servis, bunyinya kembali tenang...
Dia pun dah tak dahaga sgt...
Aku berharap dia mampu bertahan sikit hari lagi...
InsyaAllah...Akan sampai masa,
dia tak perlu travel jauh2 lagi...

Am ni pulak...g TAG aku pasal mknn


Namakan 5 makanan Kegemaran
Yang kau rasa nak makn sekarang:

1. Nasik Lemak Ayam Panas Mali's;
2. Nasik Kukus Ayam Dara Taman Melati;
3. Nasik Ayam Marantama Mancongkam (lepas mkn, mesti tidor);
4. Tom Yam Daging+cendawan Deen's kat "KUBUR"(ntah ada lagi ke tak);
5. Zinger Max KFC.

Namakan 5 makanan yang kau nak utk sarapan(bln puasa pun sarapan?):
1. Roti Canai Batu 5(Kampung Aku);
2. Nasik Lemak Lauk Udang Petai kat Kantin OCBC;
3. Roti Tampal kat depan sekolah teknik gombak;
4. Roti Nan+Ayam Tandoori Cafe Kolej Ali UIAM;
5. Teh O suam kedai Megat (Kuala KAngsar).

Namakan 5 makanan yang kebarangkalian tinggi
akn kau beli utk bebuka arini:

1. Popia Goreng 4 Singgit kt Kmunting.(aku 2, Bini aku 2);
2. Murtabak Daging sekeping RM2 kt Kmunting (Bawang Lebih);
3. Ayaq Teh Bunga;
4. Air berkabonat jenama cheers 3 botol RM 5.50;
5. Eskrem Walls Venetta utk cuci mulut.

Sekarang..aku nak Tag..
1.Puan ARIN
2.Encik KANOT (asik buat entry politik jer)
3.Puan Asne

17 comments:

arin said...

apa plak puan2 nih...!

AM said...

teringin nak makan Nasik Kukus Ayam Dara Taman Melati yang korang semua suka sangat tu!

KiMi said...

Arin: Buat jer entry tu...tesilap taip...
AM: pegi la try...tapi tatau taste kau ke tak.tapi kitorang suka.

sayang AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mohsein said...

tajuk ni bleh mengurangkan pahala posa la stevie G

mohsein lagi said...

stevie G telah melangar sorg bdak brusia 10thn di kawasan perumahan beliau.. bdak tersebut patah kakinya..

ganas2...

KiMi said...

Sapa meluah perasaan kat am tu?
oit!!pegi blog dia la nak luah perasaan.
MOHSEN: hang kan suka makan mohsen....budak tu la yang langgar gerad!!

mohsein said...

xpun JERAT yg buat perangkap tu langgar budak tuh... sbb bdak tu fan chelsea yg main2 kan JERAT dlm tunnel time lwn chelsea kt stamford bridge thn lepas?

AM said...

thanks!

asniloveschocolate said...

kami berbuke makan nasik ayam dara taman melati arini, asni teringin...tetibe buke blog akimey, akimey pon mengidam ye? mau dipos? =)

kano said...

am, jom jom gua belanja lu ayam dara taman melati!! ermm.. dara ker? :p

KiMi said...

Asni: terima kasih..mana syok kalo di pos...mau makan panas2 bawah payung dpn kedai tu...

Nor: pegi2.pegi la...tak payah ajak aku.

AM said...

nak nak, kano! jom jom!

matjapp said...

"stevie g langgaq penyokong Man U" Kosmo edisi utara 3 Oktober 2007..

kanot said...

Langgaq fan Man U? geram la tu,sbb man U power. Aku dah Jawab hang punya soalan di blog aku..muahaha

kanot said...

Namakan 5 makanan Kegemaran
Yang kau rasa nak makn sekarang:

1. nAsi ayam mancongkan
2. nasi lemak malinja
3. lasgna pizza hut
4. fish and chip
5. kari ayam mak aku

Namakan 5 makanan yang kau nak utk sarapan(bln puasa pun sarapan?):
1. roti canai depan teknik gombak
2. nasi lemak dpn teknik gombak
3. tosai kampung aku
4. nasi gulai kawah kampung aku
5. milo ais sesedap ghasa

Namakan 5 makanan yang kebarangkalian tinggi
akn kau beli utk bebuka arini:

1. karipap sayur
2. roti john
errr...tu ja sbb bini aku masak arini hahahaha

NAH KIMI!! pueh hati?

KiMi said...

aku suruh buh dalam entry...bukan dalam komen..hang ni mmg degil la..DEGIL!