Wednesday, June 13, 2007

Ta cukup tdo ke?

Pukul 11.30 mlm..

selesai menonton Surirumah terdesak.

memasukkan Mat ubat nyamuk..
Menepuk2 bantal di atas katil...

lalu meletak kepala....

"BismikaAllahhumma ahya wa amut"..........ZZZZZ

tiba2!!

UWEEEKKKK!!!!

Isteri mengetuk bahuku dgn botol susu...tanpa perlu mengeluarkan apa2 perkataan.

Aku mencapai botol..lalu bangun membancuh susu..

Mata separuh tertutup (Garfield)

Aku bagi botol kat isteri, gedebuk, aku lelap semula..

Tiba2!!lagi..Uwek!!!!!

perkara diatas berulang lagi.

Tiba2!!utk kali ke 3.

perkara diatas berulang..

TIBA2!!! lagi...masuk kali ke-empat.
aku pun cuba mengaburi mata isteri.
"Dia suruh tukar lampin kot..
" Isteri menjawab.."baru jer kejap tadi tukar..""Abang tu yang tdo maut"..

"A?! yeke...Lalu perkara diatas berulang....

Tapi, tak bole nak tdo balik, sebab sudah pukul 6.15 pagi...........
le,rasa macam baru jer masuk tdo....

Lantas, selepas solat, aku segedebuk lagi..
sehingga pukul 8.35 pagi.hahaha.best!!

7 comments:

kano said...

Bagus. Bapak yang bagus.

AM said...

mithali *clap clap clap*

Surirumah Terdesak gile best semalam. especially part Mike selamatkan Susan dan Ian. kenapa ye? kah kah kah.

KiMi said...

NOR:kau bukan tak kenal aku nor...

Am:Tapi awat bila dah part paling saspen, mesti besambung minggu depan.Mayat sapa dia simpan dlm peti ais tu....?

kano said...

kim, aku lum kasik hadiah. just wait n see la. silap2 aku kasi bila anak ko dah besar. tp dakpe. nanti aku jumpe am. mau bincang2 n new-born-baby-gift-hunting. wokeh.mau post or aku kasi by hand masa kenduri kak haw??

KiMi said...

kak haw kawen?bila?kau datang umah aku la tgk anak aku.pastu bagi..takkan nak post baby ct kot. :p hahaha. tapi suria cakap, dia nak post stroller.aku tatau la besar mana stroller yg dia beli tu.

kanot said...

Aii...awai2 lg dah bg susu tepung ka? Awat tak bg susu badan? Susu badan adalah baik utk badan. Sekian.

p/s: sbb tu aku best ja tdo mlm2, sbb aku takleh bg susu bdn..walaupun anak aku kdg2 usya pelik kat ***** aku, maybe dia ingat ada susu jugak kot.hahahaha

Ofis aku bg present stroller kat anak aku..cap mahai lak tu. I Love my ofis!

KiMi said...

Kanot: Bagi jugak susu badan, tapi tak cukup.
Sebab bapak dia dah abeskan :p hahaha...

Anak aku uatsagat nyusu.jadi kena tambah susus tepung.