Monday, June 11, 2007

Trivia F4.4 (tekenang zaman muda)

Trivia F 4.4

Duduk temenung,(kat opis) terkenang zaman muda2.
rasa macam baru jer melalui semua tu..
bohong la kalo aku kata tak pernah teringin merasai balik
saat tu...saat2 yg mustahil akan berulang..
banyak perkara yang dah berubah sejak itu..
aku pun dah kawen dan ada anak...
lantas aku terfikir beberapa kebetulan yang terjadi diantara
Aku dan Roomate2 aku masa kat F 4.4 dulu..


sini beberapa trivia F 4.4.


1) F 4.4 adalah sebuah bilik bernombor 4.4
di blok F kolej Ali UIAM. antara bilik yang
paling bising dengan jeritan dan kutukan.
serta letupan2 senjata api dari game Half life,
Counter strike dan Red alert.

2) pada tahun 2003-2005 dihuni oleh 4 orang
penghuni berdaftar iaitu
i) Kanot
ii)Kimi
iii) Aseb
iv) Kaie.

3) Antara penghuni/pengunjung setia tidak berdaftar
yang sekali-sekala menjadi pencukup korum ialah:


MatJapp (hampir separuh dari barang2nya diletakkan di F 4.4, bilik dia 4.2)
PAkdi (selalu menumpang tdo di katil kimi,kaie dan aseb.Katil Kanot dia tak
sanggup)

Fiddeen (roomate matjapp yg selalu dtg utk bagi komen tentang semua perkara)
Miraz (datang utk pinjam barang)
Joe!(razwan) (ntah, tak ketahuan tujuan)
Aporn. (membawa barang baik)
Idzfar (datang ziarah kawan2)
Amin Idris (Rahsia)
Mi tuid (datang, tapi tangan main sms jer)
Lan Shah (mcm2 tujuan, kadang2 datang semata2 nak bgtau dia telepas subuh)
Baraq (ziarah kawan2 jugak,kadang kaki komen jugak)
Safwan (lagi tak ketahuan tujuan)

4) Keempat2 penghuni berdaftar menyokong pasukan EPL yg berbeza.
Kanot (Man UTD) Kimi (Liverpool) Aseb (Arsenal) Kaie (Chelsi)
Jadi amat mudah untuk kami bermusuh apabila main Footbal Manager.

5) Urutan nama dipanggil sewaktu konvo (mengikut pencapaian)
i) Aseb..(Bijak la konon)
ii)Kaie (Bole la tahan)
iii) Kimi (Astaghfirullah)
iv) lama selepas nama kimi dipanggil...Kanot (Innalillah)

5) Urutan siapa yang membuktikan pelajaran bukan ukuran "kemampuan"
i)Kanot (28/5/06)
ii) Kimi (23/6/06)
iii) Kanot dan kimi dah ada anak,barulah Aseb.. 2/6/07
iv) Kaie....Insya Allah

6) Kanot, kimi dan Aseb adalah menantu sulung bagi keluarga
isteri masing2.
Kaie..InsyaAllah..

7) Kanot dan isteri ada anak perempuan yg merupakan cucu sulung keluarga
isteri.(bukti kemampuan)
Kimi dan isteri ada anak perempuan yg juga merupakan cucu sulung keluarga
isteri .(bukti kemampuan juga)
Aseb (jika mampu) mungkin akan menghasilkan cucu sulung utk keluarga isteri.
Kaie..InsyaAllah.

8) Lan Shah adalah satu2nya dari golongan penghuni/pengunjung setia tidak berdaftar
yang sudah berkahwin.


9) Kanot, kimi, Aseb dan Kaie masing2 pernah duduk semeja makan dengan Am
yang tak pernah kena mengena langsung dengan kehidupan kami di universiti.

10) Kaie adalah ahli yang memiliki mulut paling celupar pada waktu itu,
kerapkali menyebabkan golongan penghuni/pengunjung setia tidak berdaftar
keluar dari bilik dengan telinga merah, mulut menyumpah dsb. Tapi selepas
pulang dari tanah suci mekah, dia berubah. selang satu perbualan, akan diselitkan
dengan hadis2, ayat Qur'an mahupun maxim2 ulamak.

11) Kanot, tetap tidak berubah walopun sesudah pulang dari tanah suci,
apa yang berubah hanyalah saiz dan berat badannya sahaja.haha.

Mungkin satu hari nanti aku nak ajak Kanot, Aseb dan kaie utk buat reunion...
boleh bawak isteri masing2.(jika ada)
bukan apa..terus terang aku cakap, aku belum puas berentap FIFA dengan deorang.
oleh kerana kaie tak pandai main Fifa, dia bole jadi komentator...

17 comments:

AM said...

tak abis2 dengan 'kemampuan'.

KiMi said...

Am, saja nak perangat aseb.

kanot said...

HUHUHUHU...nostalgia siut...

Aku ingat lagi kaie tarik muka masam macam bau badan dia apabila aku decide nak duk luaq uia ms sem last kami...satu sem protes. AKu singgah2 bilik pon dia ala2 mrajuk mcm bapok, tp bila stat menyembang mula la mcm org dah lama tak jumpa kawan..hahaha

Apa2 pon, walau dah beranak pinak, walau tinggal berjauhan, tangan aku tetap masih menggeletar nak tekan key arrow, A,S, D, W, E dgn budak2 blasahan... WOI KALO BRANI INITIATE AA!!!

p/s; aku pon dah publish gambaq anak aku, tp dlm frenster

mat said...
This comment has been removed by the author.
matjapp said...

aku kalo benda lain buleh tahan lagi... tapi dah sentuh bab fifa... nak lawan panggei la.. maybe aku nanti pengghuni tak bedaftar yang teakhir dapat main fifa haha

KiMi said...

Kanot: Kaie memang mcm tu.la ni pun dia senyap ja.tapi tiap2 hari baca blog aku.Dia rindu kat kita sebenarnya.haha.Yeah!!A,S,W,D,E,dan SHift!Hub network ada lagi kat hang kan?aku masih menyimpan kabel network utk kegunaan masa hadapan.INITIATE!!!

MATJAPP: ooo.bab lain hang senyap tak bagi komen...Bab Fifa laju ja. ORAIT!! mungkin kita buat reunion Fifa zon utara dulu.kulim, BM, P.BuntaQ!!

Asib said...

berani ..jom datang kepong la...

KiMi said...

malas kacau member bulan madu...nanti "terencat" haha.

pakdi said...

pi beli rumah sebelah-sebelah la. kat belakang rumah aku ada kawasan perumahan baru. main fifa sampai tua.

kamsen aku tolak rega rumah. ok? hehe..

KiMi said...

chantek....bernas sangat idea kau pakdi.

fiddeen said...

kaie berubah?
ahaks! aku rasa cam sama jek skang..pakat dok berlawan komen gan aku laks skang kat umah sewa..hahahahhahaha

wehh..tak mau pi beraya cam dulu ka?
tapi kena tg aku kawin la..hahaha
baru leh bawak bini..heehehe

AM said...

comella komentar korang.

KiMi said...

Fideen: dia dgn hang mmg lebih kurang ja fiden.mulut sama2 laju.
Dua2 mantan Vice President Lawsoc katakan.
Hang nak kawen bila fiden?balik simpang sound a.Mai tgk anak aku.
Am: orang yg bagi komen semua comel.

Amin Idris said...

Apasal bila mai nama Amin Idris terus rahsia? Wei apasal? Bakpo gak wei?

Anonymous said...

joe:
aku der citer menarik...
ari tu aku mimpi..
kimi dtg bawak anak kat umah kitorang..
mase tu cam ade makan2..
anak kimi dah leh makan mase tu..
kimi suapkan cam nasik n teloq goreng kat anak die..
pastu cam sumer org borak2, kimi pun join smbil anak kat riba die..
alih2 mase kimi nak suapkan lagi anak die, pinggan dah hilang..!
khaie dok tgh ngabiskan makanan anak kimi!!!(dgn muke selamber die tu)
pastu aku cam nak cube selamatkan keadaan..aku tanye kimi..
"nak kitorg masak yang lain ke?"
pastu kimi ngan muke bengang tgk kat aku lalu berkate,
"abis tu? lagi nak tanyer!!?"
mimpi tu abis cenggitu je...
mungkin sbb aku cam kecik ati kimi marah aku plak...
hahaha..
pe2hal..ia adalah mimpi yang menarik..
aku blum citer kat sape2 lg mase aku taip ni..
so dunia.. mimpi is mimpi ok!

dekat di hati said...

apa la korang ni macam orang tua nak nostalgia2 psal masa blaja, apa2 pun tahun depan aku mesti kawin la woi

mubaraq ahmad said...

aku? komen? bila?!