Friday, June 29, 2007

madley

Aku di tag oleh Asne!..
Tapi, aku nak mintak maaf kat asne!
sebab tak de idea nak buat entry yg diassign..
minggu depan kot..

aku dalam masjid, dengar khutbah,
fon berbunyi.
sms dari cudaz..
katanya" aku nampak Am di SOGO".
kau soping henbeg ker Am?

semalam, ker klinik,
bawak anak dan isteri untuk chekup,
Alhamdulillah, dua2 sehat wal afiat..
tapi, OM cadangkan supaya aku cuti half day jer,
petang datang la opis..
ceh, tak dak pasai aku nk pi.

aku dapati, minyak keta, cepat benor abes.
RM sepuluh, sehari,takder sisa..
lantas, bertanya kpd mekanik personal,
katanya, enjin kena "TUNING"
esok la aku pegi.ponteng keja esok menarik juga.

datang opis, hari jumaat, opis berselerak,
tengah cat baru.
wei, itu hari kata tak cukup duit nak bayar gaji aku,
apehal renovate opis ni?
jangan...
aku ada dapat sms kata ada org nak pakai LA kat jawi.
dekat saja dari umah aku tu.

keluar mesjid, pintu kecik,
orang ramai, beratur dan jalan slow2 utk keluar,
yang kau tolak2 dan langgar serta menyelit tu apehal?
kau nak berak ke?
pakai jer smart, otak buh kat lutut.

ura2 keta umur lebih 15 tahun nak dilupuskan.
Pehal?!! kalau harga keta murah mcm kat jepun takpa la.
meh try lawan keta aku yg umur 23 tahun ni,
dengan keta Savvy umur beberapa hari,
top speed 120,sapa barai dulu.
stakat nak lupus keta lama supaya orang beli proton baru,
nak tingkatkan balik jualan proton, baik tak payah.

tanah ni kena mintak consent MB dulu kalo nak cagar,
proses mintak MB's consent, kami cas.
Bayar La!!!dok suruh cepat, bayar tak mau!!

9 comments:

Sufanasrin said...

kt jawi tu ofis branch baru. weekend tak yah gi opis.main kt butterworth. branch ni utk cover area nibong tebal, pt buntar & taiping jer.sori tak mintak izin ko tp aku da forward no hp ko kat dia. kalau ko rasa nak call ni no dia 0194727555 (puan azlina).

KiMi said...

woi arin! awat cepat sangat..
tanya la aku dulu..
aku takdak kredit nak balas tadi..
aku aru ja nak sewa umah kat kmunting ni..jauh ma jawi dri kmunting..
Eh, depa buat kes apa?konvey ka litigation?

AM said...

ko apahal mengamok ni? tenang aa!

sapa yg nampak aku kat sogo tu? aku tawaf ssatu sogo ini hari. hahaha.

KiMi said...

tade paper am..gua pms kot.
aku ada antar ajen utk perati kau..
jaga2 am..aku stalker..takot tak?

madulebah said...

Cukimi:
Hang cari la rumah area Parit Buntaq, kan tengah2 tu.. nak balik kg senang, balik Kamunting pun x jauh mana, p Jawi pun dekat

Am :
Akak nampak awak tengah belek2 kasut..

AM said...

oh kakak kimi rupanya. cane cam AM ye? memang AM cari kasut. tapi pulang dari sogo dgn kek. apakah?

madulebah said...

AM : Akak pernah pergi HSK..
ha ha ha.. Biasa la tu lari dari niat asal..

kanot said...

woi! hang ni pening ka apa?

anak aku dah tak boleh pakai sgt hey baby! la...ruam. Skg aku dah tukar cap pureen, beli borong 100 keping rm28 saja. Power tak?hehehehe

sufanasrin said...

ceh! nnti org ingt kimi bengang kt aku.. buat pengetahuan semua org kpg kimi telah sms aku ckp nk try firm tuh.. muahahahaha!