Monday, July 23, 2007

APA!?? Sabtu KEJA?!! PAK LAH PUN CUTI HARI SABTU!!

Saturday...
not a good day to work...

Gomen dah cuti sabtu ahad...

apsal firm ni keja?!!!

berbual dgn LA Taiping HQ..

Aku bertanya..Staff ramai2 ni,
tak kisah ke keja Sabtu?
tak komplen?

Jawabnya...
Depa sini semua yg jenis ada problem kat rumah..
depa lagi suka duduk opis..
dari serabut kat rumah..
baik depa mai opis..
bole ngumpat2.gosip2.

Abistu? kita yang suka duduk rumah ni?

nak wat camna...ikut je la..

Bosan a hari sabtu ni...

lantas aku melakukan perkara yg
selalu aku buat sejak tahun 2001....
perkara yg selalu membuatkan
aku tak pegi terawikh...

kata orang..benda ni berantoooo.....

16 comments:

asne! said...

macam tiap2 hari jek tgk bende ni...erk...ke bende lain....tapi warna hijau gaklah kat screen pc kat umah. errkk...

KiMi said...

brp jam aseb main sehari?
kalo kurang sejam..malam tak ble tdor o...

matjapp said...

aii dah b'bini pun dok cm lagi... si asib main tu main time bile?? bukan die selalu main 24 jam ker?? bile mase lak die pegi mencari rezeki selaku "ketua keluarga"??

kimi said...

Cm tetap Cm japp....darah daging..
aseb tak kluar rumah..dia berenti main time masak ja..haha..

pakdi said...

cuba la tukar skrin tu ngan chart candlestick ke... kan ada pekdah.. haha...

Anonymous said...

saya keje 7 hari seminggu..ok jek? ;) sume firm mmg gitu lah

KiMi said...

pakdi..aku still tak paham kau ckp pasal apa...
Anonimus: kalau kat kuala ni byk kes takper...
hari isnin-jumaat pon melangut jer..
apa jadah buka hari sabtu?
kau ada anak bini?
aku ada.

AM said...

woah sejak bila ko keje hari sabtu? kasihan.

KiMi said...

sejak bini aku dah besalin am.
selalu aku bwk bini check hari sabtu..

AM said...

owh? rupanya?

Anonymous said...

kejalah..masa muda ni nak keja

suhail said...

aku pun dah naik muak keje sabtu.. yg lg bagus amir n pak ked jumpa hantu.. maka ramaila da x dtg hr sabtu n stay back smpai malam.. yahoo!

AM said...

aku tak penah keje hari sabtu. rajinnye suhel tu.

arin said...

boss aku ckp LA tak boleh keja hr sabtu..hr sabtu utk staff buat OT jer..muahahahahh!

kanot said...

sabtu? sabtu tu apa? sabtu+keja=baik tido.

pakdi kata apa? carght? oo..dia rindu kat abd kaie tu

farhati said...

gomen nama jer cuti sabtu.. tp on-call je.. gaya cam doctor..

btw, anak abg kimi comel bangat!