Tuesday, July 31, 2007

Will you need a blue sky holiday?yes, tapi dimana ya?(tiru entry AM)


Awan mendung tapi tak hujan2.

Opis sejuk sampai aku selang stengah jam pi jamban

Not enough rest from tgk tiwi sampai pagi.

Lapar sebab tak makan tengahari lagi,
bukan puasa, tapi takder duit..

Kerja yang "sukar" dan "urgent".
(takder keja, dok melangut)

Clients yang takder, takde client, takder la fees.

Aku tak der la approaching "time of the month",
tapi bini aku ada la. Smalam baru aku belikan Pad.

Wahai waktu kejaku yang muram,
pergilah, nanti kau akan menyesal.

Note: Baca entry AM dulu

15 comments:

asne! said...

kalau camtu, better puase, skrg bulan rejab, dapat pahala..antaranya:puasa sehari dalam bulan rejab dapat syurga tertinggi (Firdaus)...wallahu'alam. =)

AM said...

hahaha! bodowla! bole tak ko jangan kelaka sangat?

ko amek gamba katne tu lawa macam negara omputeh?

KiMi said...

Asne!: esok puasa la, sebab sehingga sekarang, gaji tak dapat lagi dan dengar kabarnya, lambat lagi.

Am: aku dapat pangkat baru lagi iaitu bodowla.
Aku buat guna adobe la..

Sufanasrin said...

betul laa Am. sblm baca entri tenung gmbr tu sebab lawa..

betul laa jugak asni..better puasa..tp sehari pun x dpt lg ni.esok insyaAllah..

ko betul ke Kimi??

mubaraq ahmad said...

ahd arituh tengok jamie oliver... trus shukor ckp... 'tgk cite nih, tringt kimi. aku dulu slalu tgk citer nih ngan dier'. aku plak, dlm hati... 'tringt kimi, tringat duit... duit2... dimana ko duit...'

asne! said...

a-ahla, asni pon hutang baraq! lupe nak bayar! RM5 eh ke RM11? ke dah dihalalkan? =p

KiMi said...

Arin...: betul aper? aku skang tak betul sikit sbb lapar.bole?
Baraq: aku takut nak igt hangpa.
Asne: aku utang baraq & sukor dkt2 RM seratus. bil letrik dan maintenance flat.tak dak sungguh2 nak byr.

sufanasrin said...

gendang gendut tali kecapi.. bila lapar mcm nk mati..haha!
abes tu brapa lama lg nk stay kt ofis tu?

kimi said...

gaji dapat, aku blah!!!!!

sufanasrin said...

Ha(nany)kimiza..
heheh! takde keje...

ada tempat nk blah?

kimi said...

awat arin? hang tetekan sbb byk keja ka ni?
ada, aku nak keja cashier stesen minyak.

arin said...

ha'ah aku tertekan ..sbb time2 bos gi australia ni tetiba pc aku dh ready la pulak.maka terpaksala aku gi court pagi esok, esok lg..dan esok2 yg keseterusnya utk hearing kes2 yg tak menarik ni...

suhail said...

ko baca komen aku pada entry am dulu..

hah, sama la ko pun.. nampak membelakangkan bayang2 ko seolah-olah ko tgh menanti penuh kesabaran kepulangan seseorang..

apakah dia seorang polis?

apapun marvellous gak sbb scenery kampung tuh.. aku pantang tul nampak kampung.. cayala bro!

mubaraq ahmad said...

tak yah la criter utang kek sini... kta settle kt luar... ha ha ha... of the impression people lay on lawyers, rich n wealthy -> crap!!!!

E-Shoptalk said...

Hi,

Sorry for using yr blog as a platform to introduce our new online shopping website. But do drop by, yeah??

http://eshoptalk.blogspot.com