Tuesday, July 10, 2007

(takder tajuk sebab ntah la,
tak bole nak taip kat ruang tajuk tu)

ahad malam isnin,
Anak aku melalak..

tamau tdo.
mcm2 usaha bini aku buat.

susu..tamau
tepuk2..tamau
tukar lampin...tamau. eh.. mau..tapi dia melalak jugak..

badan dia rasa macam panas.

bini aku dah habis ikhtiar.
hampir2 dia pun nk join melalak..

aku pun habis ikhtiar..
hampir2 tetido. :p

bukan apa..
takot dia demam..
takot ada antoo....

jadi, aku pun beli thermometer yg lekat kat dahi tu.

sehingga malam tadi,
aku dgn bini ada hobi baru.

letak termometer kat dahi anak.
check suhu.
selang stengah jam.. :p

bila dah abis check anak..
kami check suhu masing2.

10 comments:

AM said...

check suhu masing2?
hmmmmm.....

arar said...

kimi,

kena baca isti'azah yang Nabi sollallahu 'alaihi wa sallam baca untuk Hasan dan Husin.

Nanti kirim kat ko

arar

arar said...

kimi,

tahniah sebab dapat anak.. semoga Allah beri keberkatan....maaf sebab lambat... baru selesai BA... minggu depan balik...flight 17/7 ..jumpa kat malaysia..cuti 7 minggu je...

KiMi said...

Am: kau nak join check suhu am?
best o.

Man!: yo tuan guru man.
aku suruh kau bacakan la man.berkat sikit.
bukan apa...semenjak kau meninggalkan bilik kita di uia utk ke madinah, tinggal aku dgn aseb, makin hanyut aku.hahaha
Insyaallah..Azmet dah ada anak, aseb dah kawen.kau bila lagi?

Sufanasrin said...

k.ina ckp ko x anta resume lg..bila nk anta? jd ke tak..? aku ada plan nk ke jawi nih..

KiMi said...

halamak..tak dan la nak antar..
awat ntah 2 3 menjak ni, sebuk plak..
kau nak keja dgn kak ina?

arin said...

xtau lg..sbnr nya k.ina dh offer aku ms chmbg lg.janji bulan 5 hr tuh.tp sbb dia ada prob dgn branch tjg malim so lambat sket.aku ingt x jd so aku accept la offer firm skg nih..tgk dulu takat mana aku tahan dgn firm nih..

KIMI said...

KAU KEJER JER DGN KAK INA..
DKT DGN UMAH HANG..
AKU ADA KONTRAK LAGI SAMPAI UJUNG TAHUN.EH? APSAL HURUF BESAR SEMUA PC CLERK AKU NI?

AM said...

takmo

arar said...

baca sendiri lah...ko kena hafal doa tu...kalau ada sedosen anak, doa tu juga yang kena baca....pelaburan seumur hidup


mana ada hanyut...korang dah selesai dah...dah ada keluarga...
kahwin?...tunggu mak cari ;)

kalau nak datang melaka, datang masa aku ada kat sini...ko kena bawa anak tengok kesan sejarah kat Melaka...:)