Wednesday, July 18, 2007

cooking it

Diberi pilihan

Antara menjaga Anak
dengan memasak lauk untuk makan malam.

Aku lebih rela memasak..
bukan malas jaga anak...
tapi, biar la anak selalu mendapat belaian ibu..

namun, aku tak kisah..
sbb utk aku, memasak adalah satu opsyen.

ada kawan aku..
memasak bukanlah satu opsyen..
malah, mandatori.. hehe..

tapi, sekali sekala masak..memang best.

kalo hari2...tanya kawan aku tu..heh

17 comments:

AM said...

hehehehehe.

ok dah abes gelak. nanti kami mai umah hang, hang masak ok. make sure sedap.

asne! said...

kalau tiap2 hari memasak - that makes him a suami mithali

kalau tiap2 hari memasak - that makes his wife a lucky woman

berape ramai lelaki yang sanggup buat sume tu? =pp

asne! said...

and oh? and berape ramai perempuan yang akan dapat peluang itu?

sooner or later, his wife will cook jugak...

tp at least, his wife dah dpt rase air tangan suami die for at least a month or two on daily basis....lalala =)

mas said...

okla tu...
dpt title suami mithali...
skali skala share burden istri...
dia dh pnt jg baby...
sometime kenala bg mc...
still remember me?;)

arin said...

kimi pilih memasak sbb dia takmau basuh berak hanany..hehe, blom jmpa hanany lg.br dgr suara dlm tepon jer..

KiMi said...

Am: kau gelakkan sapa a am?
nor lama tak der.kau tau dia ke mana?kalo hg mai, bini aku la masak..takkan hang nak bg makn sambal telor dgn sambal sotong jer.

Asne!: eh? panjang pulak komen budak ni. apsal ni?

Mas: btol tu...udah le kene membasuh..kemas umah..skali skala tlg2 a siket..Ingat jer..mas.Malaysia Airlines system.

Arin.: kata nak mai jenguk dari dulu lagi...anak aku dok tunggu hadiah..hehe

asne! said...

kalau tiap2 hari memasak - that makes him a sweet and loving husband - for accepting the wife, the way she is...huhu! =)

kalau tiap2 hari memasak - that makes him an understanding hubby - sbb he knows wife die tu tak pernah takde bibik kat rumah sepanjang hidup die =pp

panjang tak akimey?haha!~

arin said...

hehe..hr jmaat, klu aku smpi susur kuar kemunting dh nk dkt maghrib.segan nk pi rmh org senja2..jd trus pecut blk rumah.kt ipoh takleh pecut.byk traffic light.takpe, klu xde papehal sblm hanany pandai duduk aku tgk dia..

pakdi said...

ada orang tengah kepedasan, patut dia taip panjang2... hee hee

kano said...

asne cukup pandai masak bagi kano!

kimi said...

aku takder nunjuk ke sesape a...
aku cuma nak cerita aku masak kat umah jer..
jadi.Adikku Asne!, berusaha! janjimu akan dituntut.

asne! said...

pakdi: uwek =pp

kano: sangat pandai! masak maggi! huhu! =p

akimey: haha! insya Allah, give me anor 2-3 months!!pastu datangla umah! hehe!!

kanot said...

smlm asne ckp aseb masak semua goreng2...tak caya aku, masa f4.4 pmalas btol nak masak memasak..mlantak je champion. hai... untung asne dpt house husband mcm tu.. ;p

KiMi said...

Hahaha..aku teringat masa bulan puasa. balik2, muka aku dgn matjap dan pakdi yang p cari lauk.
Aseb bukan saja malas masak.beli pun malas!!!
Hang pun sama Not!!!mlantak memang champion!!!

whatever said...

salam semua, apa la korang susah2 nak suruh laki or wife masak, buat cam aku, gi kedai berdekatan dan gunakan dialog ni: nasi goreng pataya se, air sue se, 15 minit kemudian sambil makan n cuci mata kenyang la, tak yah nak gaduh ok

madulebah said...

uits.. cintan goreng satu!!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛