Thursday, October 21, 2004

Huk Enen (tiru cerita Emma)

kul 10mlm
Sewaktu aku tengah stadi untuk paper seterusnya yang lagi dua hari..land LAW 2...tiba2 aku terdengar jeritan dari kompatmen sebelah kanan...
"KIMI! bising la ko ni! pasang lagu raya! Cuba ko 'share'kan folder lagu raya ko tu kat network...aku pun nak sekali...
aku pun berenti stadi lalu sharekan folder lagu raya kat my network places...
kompatmen sebelah jerit lagi... Dah Ker!
Sudah! aku jawab...
sekarang..ada dua computer yang berkumandang lagu raya...kuat lak tu..
tiba-tiba.. ada lagi jeritan..dari kompatmen sebelah kiri pulak...
WOIT!! korang ni! pasang lagu raya! sedih laa... aku nak balik....
lalu dia pun bukak lagu raya jugak...suara takbir dendangan siti nurhaliza...
Tiba-tiba..ada lagi satu jeritan dari kompatmen tu..
WAH!!!..ramai giler orang mintak aku update blog aku..! eh? CeH kakak Wunan! kata aku umur 30 tahun pulak dalam doodleboard ni..
tiba2..dia jerit lagi..
WOIT!!! jom main Counter-strike!
aku pun memikir..
esok pgi dia ada exam..tapi dia ajak aku main game pulak...
masa malam yang aku da exam esok paginya...aku pun ada jugak ajak dia main game...jadi..JOM!
kompatmen sebelah kanan pun jawab jom!
tiba-tiba ada satu jeritan dari kompatmen hujung...bukan kata 'jom'...tapi sesuatu yang lain..
"KO ni tak tau nak duduk bilik sendiri ke ha?!!!"
aku nak main CS ni!!! balik2!!
rupanya ada orang duduk kat komputer dia...
HUK ENEN kater orang tu...
lalu bangun menuju ke leptop dia yang ada kat lantai kompatmen aku...
lalu kami pun main Game sampai kul 12.....
Semua kompartmen bising...tak kisah ko ader exam esok pagi atau tak.....ha ha ha

note:kompatmen kanan(aseb) kompatmen kiri (kanot) kompatmen hujung (kaie)
orang yang dihalau....(pakdi).. ha ha

5 comments:

emma said...

huk enen gak ke dia kate? heh heh.. camni cara korang stadi, kalo tak score tatau la nak kate ape. eh kimi, perjanjian kubur tu termansuh la ye pasal aseb tak burn naruto pun.. pi marah aseb..

er.. cian budak yang kene halau tu. tapi bagus gak, pasal dia ada exam kan tadi? terserempak kat cac.. siap bawak payung gitu.. [baca: kami yang anak dara ni pun berbasah lencun dalam ujan]

Anonymous said...

hahaha...gile horror dapat jiran kompartmen cam korang...

admin said...

bawak payung tu sebab saya tak malu bawak payung :) hehe... anak dara yang tak bawak payung ni cam tak ayu je.. har har har...

madulebah said...

hahaha camtuh la dok hostel... bukan kira apa...

kalo dah ayu bawak payung bukan nama pakdi, itu sudah jadi makdi...

salute ar utk pakdi walaupun kena kutuk, kena halau, secara terang2an dan terbuka, tapi dia tetap maintain.. ahaks..

kanot said...

bilik wunan memang horror.. berhantu.. malah seram.. mcm setan kuikuikui.. pakdi bukan kena halau tu, tp diusir dgn penuh kasih dari along nyer muahahahahaha