Tuesday, January 09, 2007

Hmmmmm....

masuk ke kedai runcit..

Tokey kedai: Ye bang, nak aper?*(dialih bahasa)
Aku: Bagi Siska sekati...
Alya Dua ringgit.

Terus tokey kedai amek apa yang dimintak..

Tokey kedai: Ok siap,Rm 5.30.
Lama tak nampak kt sin, kerja apa?

Aku: (malas menerangkan tentang longkol paper aku)
"Pengacara"...kat kuala..

Tokey Kedai: wah..bagusla..Saman orang la naa..

Note: tu la orang melayu zaman sekarang,cepat tepengaruh dengan cite tipu.

5 comments:

AM said...

kenapa ko cakap indon ('pengacara' instead of peguam) dengan tokei kedai tu?

KiMi said...

untuk tunjuk kuatnye pengaruh cite tipu tu..aku sebut pengacara pun dia paham..

pakdi said...

haha.. aku pun tak paham. pengacara..

yang aku faham advocate n soliticor...

KiMi said...

kau tak paham pakdi?kau memang pungkur

diesha zaki said...

bila baca post nie tak faham kenapa siska sekati dan alya dua ringgit..blurr..rupernyer BMBP..cite tipu? hahahahaha.. kak zue pun pengikut die yang setia tau! dari episod ke dua smpi 90 lebih nie..gelakkan laaa... entah katernyer itu cuma mimpi si bawang putih.. realiti semuanye baik aja..enggak ada gaduh-gaduh.. kalau mimpi alya patut pun tipu.. ada gak station TV kene bom nioe kang!!...huhuhu..waaaaa...penat tunggu nak smpi habis....