Thursday, January 11, 2007

memudaratkan diri...

Manusia selalu cuba untuk lari dari masalah dengan
melakukan perkara yang memudaratkan diri...

Aku tebaca dalam paper smalam..
Student bunuh diri sebab result jatuh..
Hmmmmm....

Frust je, bunuh diri.

Aku skang ni,dalam keadaan yang agak frust jgk..
Macam2 yang kena aku fikir..long kol paper lagi..
Tapi takder la sampai bunuh diri..Haram..

Kalo zaman muda2 dulu,agak2 frust,
Isap Rokok..
Bawak Moto/keta laju2..
Kononnya untuk menenangkan diri.

Aku masih memilih,
perkara memudaratkan diri apa yang aku nak buat,
kononnya untuk menghilangkan frust.

Isap Rokok?
Tak bole..karang bini aku suruh tido luar jer..
Sakit jantung ke..ape ker..kiracam bunuh diri..tak bole..

Bawak moto/keta laju2..?
laju mana yang aku bole bwk dalam pekan taiping yang selang
5meter je, trafik light.
Lagipun,kalo bwk laju2,eksiden,cam bunuh diri ape.

Hmmmm..aha..aku dah dapat idea.
(aku melangkah turun ke Kafe roti segar)
Bihun goreng satu!
apa yang mudaratnya dengan bihun goreng?
bila bihun sampai, aku terus menjamah..licin.
Termasuklah 2 ekor udang besar...
aku berjaya buat benda yang mudarat tapi sedap dan tak haram.

Petang.Kulit aku mula jd cam udang bakar..

Note:
1.aku je yang mudarat dengan udang.
2.kalau tak kerana iman,tentu Kanot, apon, pakdi dah lama bunuh diri sebab result.
orang lain pun rasa nak bunuh diri tengok result deorang.hahaha

7 comments:

matjapp said...

hehe teringat masa hg jadi udang kat uia dulu....

KiMi said...

Eik????
Mat jap pun ada?

AM said...

kesian ko.
tapi takpe. sedap.

Anonymous said...

kimi, kalau nak mudarat lebih hebat pie makan mee udang kat kuala sepetang.. or kat kedai mee udang sebelah kiri sebelum masuk simpang nak ke tol Changkat Jering.. sure itu paling mudarat dan frust menonggeng pun hilang sekali..jaminan mee die pun paling sedap..hahahahah..

diesha zaki said...

kimi, kalau nak mudarat lebih hebat pie makan mee udang kat kuala sepetang.. or kat kedai mee udang sebelah kiri sebelum masuk simpang nak ke tol Changkat Jering.. sure itu paling mudarat dan frust menonggeng pun hilang sekali..jaminan mee die pun paling sedap..hahahahah..

matjapp said...

ai mesti laa ada... kan kita seketurunan... hehe

Sahal Fikri said...

oo amtjapp n kimi seketurunan ke? takpe kimi, yg penting ubat tuh ada.. apa ke nama dia lupa plak!