Tuesday, January 16, 2007

Nice day...

Hari ahad,14 Jan 2007.
Aku sampai di KL kul 10 mlm.
Mnumpang di rumah haseb/syukur/Baraq...
Aku tiba je di rumah tu,
Aseb terus pasang Game.
Ajak aku main,sian dia, baraq taknak main dgn dia kot..

Isnin 15 jan 07.
Aku pergi ke opis lama.
Hisham, sobri Kadir.
Jumpa kawan2,BOs,dan staf2..
Aku pun ada urusan.
Dapat la jumpa kANo,Am,suhel,abg man,amir..pak ket pun ada.
Lunch, mkn dengan deorang kat sogo.

Pastu aku g buat urusan aku.
dalam perjalanan, jumpa kawan2..
Raja, abg haris..dan ramai lagi muka yang aku kenal..

Rasa mcm agak nice (nice feeling) bila berada di tempat yang kita kenal..
Aku sikit pun tak rasa kekok bila sampai di taman Melati.
Rasa mcm masih tinggal dengan deorang..
Tak kekok jugak bejalan kt KL, naik LRT, jalan kat Pertama Kompleks.
G bar council..semua rasa mcm biasa..
Rasa mcm aku tak pernah meninggalkan semua tu..

Dan perasaan yang paling best, adalah dapat kembali berbual
dengan orang2 yang mempunyai Tahap intelek yang hampir2 sama..
Pendek kata..Satu perasan yang sangat menarik.

Tapi,despite all that,aku tetap mahu bergegas untuk pulang ke Perak..
selepas salam2, kul 5 tepat aku naik bas..
Tiba di Kemunting, aku disambut dengan senyuman wife aku...
Aku tanya dia, "da makan?"
dia jawab,"Blum.Abg?"
"Blum jugak..."

Aku terus ke kedai Mamak A.rahman tepat kul 9.30..
walopun aku sedar, perbuatan aku itu akan menyebabkan aku terlepas
Siri NCIS yang aku tunggu sejak minggu lepas...
Tapi, makan malam dengan bini kat kedai mamak sambil tengok Hilight EPL,
adalah satu penutup yang baik untuk satu hari yang boleh dikategorikan sebagai..
"NIce day.."

12 comments:

AM said...

jumpe lagi di hari panggilan panjangmu.

(haha. sian aseb rindu ko)

wickedwitch said...

uii.. dah lama cuti, rajin plak nulis blog skarang ni eh.

madulebah said...

Aku tengok NCIS.. tapi feelingnya x sama dengan season lepas lah.. dan aku rasa Ziva tuh mcm jahat je..

Weh kalau mai long call bawak mak ngan Miza habaq kat aku tau

KiMi said...

AM: Jumpa lagi..
Wickedwitch:aku keje tempat baru.byk masa..haha
CUDA:ziva kan kawan Ari.tgk la..miza mcm tak bole tinggai taski dia tu..

Yatt said...

Hai Kimi! Ingat aku tak? hiukhik...

regards to your wifey. nway, bila longkol?

arin said...

uits kimi.. (tetiba terbabas kt blog ko ni)da blk perak?cemane bleh terputus contact dgn ko?kawin pun aku xtau.. kate kulaan..huhuhu

KiMi said...

hai yatt!! mesti la ingat..aku bukan la pelupa teruk sgt. :p

Arin??aku tak jemput hag ka mai kenduri aritu?
Aku jemput la..eh..ntah..:p
kita putus contact lepas grad..

KiMi said...

op..yatt.longkol 26 jan

kano said...

memang nice day sbb kamu dapat jumpe orang macam aku sama am serta yang lain2 yang sangat nice especially aku. bye

Sahal Fikri said...

tak setuju dgn kano.. yang paling nice sebnarnya bini dia. cuba bayangkan perasaan 'nice' dia yang paling terkenang pada hari kejadian.. fuhh, bayangkan jelah.. tapi bak kata kimi gak, tak sama dengan yg kita bayangkan.. hehe

AM said...

nak menyampuk kano&suhel:

sehari yang dihiasi dengan rakan-rakan lama yang bes, bos yang baik, dan bini yang dikasihi..

rangkuman semua tu menjadikan satu hari yang indah.

kan kim kan?

KiMi said...

Betul2.!!