Wednesday, May 09, 2007

Beradab

sedang duduk2.
dihampiri seorang officer bank.

Dengan adab seorang Muslim "semelekom" katanya.
"Wslm" kataku.

Amcam tuan?dia bertanya.
"ok" jawabku.

"Bila nak sign beli ASB ni?"dia bertanya lagi.
"rileks a...tak beduit skarang ni.."jwbku.

"Bohong la loyer tak beduit"
aku senyum jer..

sambungnya lagi,"ala,brapa sen sgt la nak byr bulan2
jika nak dibandingkan gaji loyer"

Sambil bung bang bung bang, sempat jugak dia kata..
"Jangan kedekut sangat, duit banyak, simpan buat aper..baik mlabur ASB..

(dalam hati mula mendidih, bila masa gaji aku byk?bila masa aku bediut?)

Lantas, dengan penuh adab ketimuran,
aku senyum kepadanya...
sambil mengangkat jari tengah.
aku berkata dengan sopan..
F**K Y**.

10 comments:

kano said...

Eh eh!sabaq sabaq..

Tak pun ko angkat je sume jari.Wat rubber stamp. sure ada cop lime jari kat muka dia.

Tetibe gua pun mendidih walaupun dah gaji extra cket.

asniloveschocolate said...

wah wah wah...walaupun sy bukanlah seorang real lawyer, saya faham maksud tak berduit itu...samalah kite =p

aKimey! tak baik! heh.sabaq sabaq (tiru kaNo)... tahun ni kan VMY!!! =p

pakdi said...

saya pun bukan real lawyer gak asni. hehe... sama lah kite :P

terkenal betul kau kat tepen. sampai satu dunia tahu kau lawyer. tu la aku ajak main cashflow dari dulu kau tak mahuk.. hehe

kanot said...

Aku skg di heritage auction w.pun bini aku masih di wad...huhu...tp satgi princess aku dah boleh balik!!YUHUUUU....

OOoo...kutuk anak aku 1% berat aku aa??dia 2.8kg...aku 280kg?pung***!

Tapi yg pasti dia putih...mcm tapak tgn aku..hahahaha

Woi jgn duk mencarut2 bini hg duk sarat ni. Nnt anak hg keluaq bukan nangis, tp duk sebut %$#*YT*^%^&%&^$^$&^%%.... padan muka hang. Tak pon dia sebut "Glory glory Man Utd!!"...yariibaaaa

KiMi said...

Asne/Nur/Pakdi:aper2 jer lah.
Kanot:Hahaha.

AM said...

kanot di heritage auction? AM di situ juga hari ini tadi. (tiba2 nak bgtau)

aku pun tak berapa bediut. heh.

KiMi said...

la.awat tak tegur kanot am?
kau kenal dia kan?insan besar itu.
tak berduit tapi masih mampu ke AF5 kan?

aez82 said...

tak percaya lah awak cakap yang ngarut kat budak ASB tue.. ;)

KiMi said...

Linda:Awat?tak percaya?kami bayik ka?

AM said...

tak berapa. bukan tak. lain tu.

ntah macam tade pun dia? falah adala. begitu juga abg har. dan bebrp budak uia dan uitm yang bukan kanot.