Wednesday, May 16, 2007

Yellow

Semalam
15 Mei 2007....

Sudah genap 25 tahun aku hidup...

Orang pertama yg wish hepi besday...
Sapa lagi kalo bukan bini sendri...

Kedua, JOE!..(razwan, anak murid adobe photoshop)

Ketiga, Kairuel, (tulis kat tag board)

Keempat AM (Sahabat baik yang comel)

dan yang terakhir setakat sekarang
Suhel (orang yang selalu aku susahkan..)

usia dah makin tua..makin kurang orang wish hepi besday..

Semalam, balik keja, aku tanya bini,
"takder present ker?"

Ada, jwbnya..
Tu, bubur nasik tu, kira hadiah la,
sambil gelak....

Maka, aku pun makan la bubur nasik berlaukkan ikan kering..
kicap sikit, bersama sirap..
jadila..

(p/s: umur baru 25, dah tak bole makan nasik selalu...
kena kurangkn karbohidrat, kalo hari2 makan nasik..
nanti kena masukkan "peluru" kat P***k*r...)

9 comments:

asni said...

asni pon dah wish aKimey ape..tapi pagi tadi, heh.

asni doakan aKimey & miza, happy2 selalu, dimurahkan rezeki & diberkati Allah =)

kano said...

terasa.betul2 terasa.wish yang tak dihargai.cukup la setakat ni.
i am nobody to you anymore.

KiMi said...

Asne!tq.
Nor:bila kau wish?
aku lupa la.tepon ke, sms ke tulis dlm blog?

kano said...

frenster.

AM said...

aku ke sahabat baik yang comel itu? hehehe. happy birthday sekali lagi. semoga Tuhan merahmatimu dan keluargamu selalu.

sedap tu bubur nasik/moi.

KiMi said...

NOR:haha.frenster dah setahun aku tak bukak nor...
Sebab bila bukak dia suruh verify email.aku dok buat,tak bole2 jugak.

Am: kalo kau rasa kau comel la.
mmg sedap moi.

kano said...

xpela.cume frenster tu tulis 2 days lalu di tengok.lantakla.ape nak kisah orang tak hargai kita.sikit pun tak kisah.who am i tu kisah2 kan??

KiMi said...

2 days ago tu maksudnya isnin.lagipun aku tak bukak pun folder mesej.sbb dok suruh verify email.
kalau wish, orang tak baca, adakah wish itu akan terbatal?
pentingkah utk menunjukkn penghargaan perlu ditulis dalam blog.
Setau aku, doa yg makbul adalah doa kepada saudara, yang saudara itu tidak tahu kita mendoakannya....

madulebah said...

oit oit aku ingat apa bday hang.. aku tulis dlm blog tuh kira aku wish ar.. :p

aku tpon kg, x berjawab ingat xdak orang kat rumah xpun dah tdoq sbb aku tpon kol seploh lebih. nak tpon HP satgi kacau budak ek ek pulak..

rupa2nya kabel kena curik lagi??