Monday, May 14, 2007

life of a mediocre

Dalam membaca entry terbaru Suhail yang menyentuh prasaan,
terdetik sejenak dalam fikiran..
Aku mungkin antara insan yang bernasib baik..

Walopun sebelum ni,
aku kadang2 mengeluh tentang kadar pendapatan aku..
Tapi, bila difikirkan, mungkin berpadanan dgn kerja yg aku buat.
(main internet sampai nak gila)
Bukan aku takder peluang untuk dapat tempat yg lg elok.
Aku sendiri yng amek kputusan tak jadi ke HSK semula.

Aku jgk boleh dikira sgt bernasib naik.
Aku pun dulu kat KL menumpang rumah orang.
Tapi aku bayar sewa.
Walopun hari2 kena keji dan hina,
Tapi aku pun boleh balas balik kejian dan hinaan tersebut.
Biasalah kalau serumah dengan ~Baraq~ dan ~syukur~.Aporn lagi.

Sekarang pun, aku masih menumpang, umah mak mentua.
Tiada tanda2 nak halau aku,
Malah menyerahkan tempat parking utama kepada aku.
Malah lebih byk minyak itam keta aku melelah.
Bapak mentua pun selalu tunggu aku untuk makn malam sama2.
(sbb nk sembang, adik2 ipar aku tak mau sembang dgn dia :p)
Tp sampai bila nak menumpang jer ek..

Kalo teringin mkn masakan mak aku,
suruh bini kemas beg, masukkan baju selai dua,
stat keta, balik umah mak.

Dan, aku jugak dah kawen.
apa2 masalah, bole kongsi dgn bini...

BOS!(cik Dzaff) pernah cakap kat aku,
Untuk dapat sesuatu, kau kena willing to Sacrifice something.
Lantas, aku memilih untuk berada dekat dgn mak aku
dan sacrifice kerjaya di KL..
Sbb, kerjaya bila2 bole cari lagi..
Kasih Sayang mak cuma boleh dinikmati sementara dia/kita masih ada.

hmmm..hidup aku, not bad after all...

2 comments:

Kano said...

Entry Menusuk Kalbu.

Jgn riso.Suhail akan join abang harisnya.Berdoala supaya suhail terpelihara.

AM said...

syukur.