Friday, May 25, 2007

kputusan.

Dalam hidup...banyak keputusan yang kita kena buat...
mcm kputusan PMR...SPM..
btol la...Kputusan SPM..kita jgk yg buat kputusan...
kputusan samada nak baca buku atau main2 saja..

antaranya....

Kalo kita rasa nak naik kreta g keja...
Tapi kalo naik bas jimat 4 ringgit...
Dalam poket hanya ada RM 10..Kputusannya...Naik la bas...
Mungkin Hasilnya..belen RM4 tu, bole buat beli Kuih.

Kalo kita rasa kita seseorang tu tak sesuai untuk jd gelfren kita..
Tapi kita jugak tau mau orang lain yg tak ketahuan hala jadi boipren dia...
kputusannya...tolong carikan Boipren yg lebih seswai utk dia, lebih tinggi, lebih bnyk duit, Ustat ker.. utk dia..
Mungkin Hasilnya..kita dapat kawen dgn Gelfren kita masa skolah..
dan diapun btunang dgn ustat tu.

Kalo kita rasa kawan kita (yang baru 2 minggu clash dgn gelfren)cuba becinta dgn org lain, sekadar nak isi kekosongan hati dan tak ikhlas.dan kita jgk dah bagi nasihat tapi dia berkeras.
Kputusannya..kita biar saja kwn kita tu bercinta dgn awek baru..kemudian kita tgk apa terjadi..Kutuk2 sikit..tgk dia ikhlas ker tidak..
Mungkin hasilnya, dia bole jadi lg kuat semangat (sbb hari2 kena kutuk)dan becinta mcm nak rak beberapa tahun sebelum kawen pada 2hb 6.

Kalo kita rasa duit kita beberapa RM dlm Bank akan habis dan takkan betambah kalo kita asyik cucuk jer..dan ada kawan yg bole tulung 'tarik' duit.
Keputusannya..Bagi jer la duit kat kawan tu untuk dia lipatgandakan..
mungkin hasilnya..duit yg belipatganda tu bole dijadikanduit pebelanjaan bini bsalin.

Kalo kita rasa tak nak keja hari sabtu tapi sabtu memang keja..bukannya ada kenaikan gaji, atau elaun perkhidmatan awam mcm kwn anda yg tarik duit td.
Kputusannya...Pegi klinik besalin, buat appoinment dgn doc utk bini anda setiap sabtu.
Mungkin hasilnya.. anda dapat alasan kukuh untk tidak ke tmpat kerja.HHAAA

Kalo ramai kawan2kita yang kawen pada bulan 6.
kita pulak rasa kena pegi semua.Tapi ada beberapa faktor penghalang..
keputusannya..kita gunakan alasan istri kita akan bersalin dlm jangka masa terdekat.
mungkin hasilnya..kita tak payah pegi semua.Hahahaha!

Kalo kita rasa kita terlalu byk masa kat opis.
kerja pulak ada seketul dua jer yg bole disiapkan sejam dua..
keputusan..Buat keja tu lambat2 supaya siap dl masa 3 hari.
mungkin Hasilnya..kita takkan jadi gila sebab dok main internet jer.

7 comments:

AM said...

hahahahahahahahahaha! paling bes sbb aku boleh match faces with stories ko di setiap perenggan! hahahaha! (belum abis gelak)

asne! said...

lalalala =p akad nikah 1 jun malam =)

kano said...

kim... :-( :-) thank you for everything..

pakdi said...

kalau asni dah sebut "lalala..."

aku tak dapat bygkan aseb macam mana.

hehe..

arin said...

woit! ok ker ni? heheh! aku keja nak motor sana sini je. gi lepak umah membe, byr bil, pegi kedai..tiap bulan abah aku bg duit blanja,mak aku bg duit top up hp.. pastu,bila shopping guna duit mak aku jugak. guna hp mak aku lagi wat phone call..best tak? sebulan best aa.. skg dh boring..
err.. nadmin ckp dia tunggu duit peruntukan utk beli robe dia..

kanot said...

pakdi, aseb tak lalala dah..tapi jengjengjeng...hahaha

Amin Idris said...

Kimi...

Dah dapat anak ker? Tapi muka bapaknya nampak mcm baby face jer... kikukiku